next event
search

Nederlandse Boksbond wil Badr Hari op Olympische Spelen

Jan 16, 2020 Nederlandse Boksbond polst Badr Hari voor deelnamen aan Olympisch kwalificatietoernooi.
Badr Hari wordt gepolst door de Nederlandse Boksbond om deel te nemen aan de kwalificatierondes voor de Olympische Spelen, die deze zomer in Tokio plaatsvinden. The Golden Boy heeft er nooit een geheim van gemaakt dat boksen dicht bij zijn hart ligt. Het alleen de vraag of Glory Kickboxing wil meewerken.

Oriënteren
Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond, wilde vanochtend de geruchten bevestigen noch ontkennen, nadat De Telegraaf het nieuws naar buiten bracht.  In gesprek met NOS Radio 1 Journaal liet Van der Vorst weten dat ze breder aan het oriënteren zijn over de mogelijkheid en potentie van kickboksers.

Glory Kickboxing
Hoofdcoach Mike Passenier laat weten dat het verzoek als een verrassing kwam, maar dat hij de kans klein acht gezien zijn contractuele verplichtingen richting Glory Kickboxing. Daarnaast is Hari nog herstellende van een enkelblessure die hij opliep in zijn titelgevecht met Rico Verhoeven.

''We moeten eerst uitzoeken of het in zijn carrière past en of kickboksorganisatie Glory hier blij mee is'', aldus Passenier

Olympische Spelen 2012
Hari werd eerder benaderd om deel te nemen aan de Olympische Spelen. In 2012 was het de Marokkaans Olympisch Comité die Hari polste om het land te vertegenwoordigen in London. The Golden Boy wees het uiteindelijk af. Destijds wilde Hari hoge ogen gooien als professionele bokser in Amerika.

''Daar had ik meerdere redenen voor: de kwalificatiemomenten kwamen op een ongunstig moment, ik ben geen puntenbokser en het behalen van een gouden medaille op de Spelen is een geweldige prestatie, maar ik streef een hoger doel na”, liet Hari weten aan De Telegraaf in 2012.

''Daar droom ik allang van. Dromen moet je proberen te realiseren. Boksen is mijn grote liefde. Naam maken als bokser is niet moeilijk, maar ik wil geen eendagsvlieg zijn. Binnen drie jaar wil ik om de wereldtitel vechten en dan houd ik het nog ruim aan. En ik wil in de toekomst graag een keer in Nederland boksen, maar dan wel alleen in een volle Amsterdam ArenA. Voor minder doe ik het niet.”



REACTIES