next event
search
Gegard Mousasi: 'Ik versla hem op al zijn sterkste punten'Bron foto: Bellator MMA

Gegard Mousasi: 'Ik versla hem op al zijn sterkste punten'

Feb 14, 2020 Gegard Mousasi treft Bellator Welterweight kampioen Douglas Lima voor de vacante Bellator Middleweight titel.
Voormalig Bellator Middleweight kampioen Gegard 'The Dreamcatcher' Mousasi heeft de titel weer voor het grijpen. Mousasi staat geboekt voor een titelgevecht met Bellator Welterweight kampioen Douglas 'The Phenom' Lima. The Dreamcatcher laat weten dat hij Lima aftroeft op alle punten.

Mousasi verloor zijn Bellator Middleweight titel tegen Rafael Lovato Jr. via majority decision. Onlangs liet Lovato Jr. als gast bij The Joe Rogan Experience weten dat er onregelmatigheden waren geconstateerd in zijn hersenen waardoor hij afstand moet doen van zijn Bellator-titel. Voor Mousasi wordt dit de tweede keer dat hij een Bellator Welterweight kampioen treft in een Bellator Middleweight titelgevecht. Als Bellator Middleweight kampioen rekende Mousasi eenvoudig af met de toenmalig Bellator-kampioen Rory MacDonald.

Groter
In gesprek met MMA Junkie laat Mousasi weten dat Lima geen kleine welterweight is, maar dat hij uiteindelijk wel zal merken dat The Dreamcatcher een echte middleweight is.

''De laatste keer dat ik vocht zag ik hem en ik zei, 'Wow, jij bent een grote gast.''', aldus Mousasi. ''Ik gaf hem een knuffel. Hij is echt groot. Dus hij is geen kleine welterweight. Hij zal groot zijn. Ik denk niet dat er een groot verschil zit qua gewicht, maar wel in lengte. Ik zal groter en sterker zijn. Het zal zwaar worden voor hem.''

Beter
Mousasi analyseert Lima's sterkste en zwakste punten en geeft aan dat hij The Phenom overal op aftroeft. The Dreamcatcher denkt dat Lima alleen kan winnen via knockout als Mousasi een fout maakt.

''Ik voel dat ik een betere standup heb dan hem en dat is zijn sterkste punt. En op de grond ben ik sterker. Ik weet niet waar hij denkt dat hij een voordeel heeft. Ik onderschat hem niet wat hij is een geweldige vechter, maar ik vind dat ik beter ben in de standup en dat is zijn sterkste punt. Ik heb een groter bereik en mijn techniek is beter dan die van hem. Ik versla hem op al zijn sterkste punten en ook op zijn zwakste punten.''

''Als hij wil winnen dan moet hij mij knockout slaan. Dat is de enige manier hoe hij kan winnen. Als hij mij pakt op een fout. Buiten dat versla ik hem op alles.''




REACTIES