next event
search
Jon Jones: 'Jan Blachowicz verdient een titelgevecht'Bron foto:

Jon Jones: 'Jan Blachowicz verdient een titelgevecht'

Feb 18, 2020 Dominick Reyes moet wellicht even wachten op zijn rematch met UFC Light Heavyweight kampioen Jon Jones.
UFC Light Heavyweight kampioen Jon Jones wist onlangs zijn titel discutabel te verdedigen. De MMA-wereld is verdeeld over de uitkomst van het gevecht waarin merendeel het voordeel lijkt te geven aan Reyes. Een directe rematch lijkt dan ook de meest logische keus. Met de nadruk op 'lijkt' want Jones heeft zijn vizier inmiddels al gericht op Jan Blachowicz.

Blachowicz verzorgde afgelopen weekend het Main Event van Rio Rancho met Corey Anderson. De twee werden genoemd als mogelijke titeluitdager, na een potentiële rematch tussen Jones vs. Reyes. De 'Prince of Cieszyn' wist de partij overtuigend te winnen via een eerste ronde knockout. Met zeven overwinningen uit zijn laatste acht partijen lijkt Blachowicz de aandacht van Jones gekregen te hebben.

Verdient
In gesprek met MMA Fighting laat Jones weten dat Blachowicz een titelgevecht verdient na een indrukwekkende eerste ronde knockout over Anderson.

''Jan doet het heel goed'', aldus Jones. ''De manier hoe hij Luke Rockhold knockout sloeg, de manier hoe hij Corey Anderson knockout sloeg. Oke, beide vechters staan niet bekend om hun incasseervermogen, maar hij heeft succes met de grote stoten. Ik denk dat hij zeker een titelgevecht verdient. Ik denk dat iedereen wist dat de winnaar van die partij dichtbij was. Om het gevecht dan op die manier te finishen, eerste ronde knockout. Ik zie niet in hoe hij dan geweigerd kan worden.''



REACTIES