next event
search
Reinier de Ridder gaat voor tweede ronde submissionBron foto: ONE Championship

Reinier de Ridder gaat voor tweede ronde submission

Feb 5, 2020 Reinier de Ridder zal via een overwinning over Leandro Ataides dit weekend een titelgevecht krijgen.
Reinier 'The Dutch Knight' de Ridder staat voor zijn grootste gevecht uit zijn carrière. De ongeslagen Combat Brothers atleet treft Leandro Ataides en zal met een overwinning een titelgevecht tegen ONE Middleweight kampioen Aung La N Sang krijgen. De Ridder gaat voor een tweede ronde submission.

The Dutch Knight heeft een perfecte MMA-record met een 100% finish rate. De Ridder won maar liefst acht partijen via submission en drie eindigde via (T)KO. Vorig jaar maakte hij zijn debuut voor de grootste Aziatische vechtorganisatie via een submission overwinning over Fan Rong. Daarna ontmoette hij de Braziliaanse Gilberto Galvao, die hij versloeg via een KO.

Submission
In gesprek met ONE FC laat De Ridder weten dat hij voor een tweede ronde submission gaat. Hij laat weten dat de Braziliaan niet op zijn niveau zit als het gaat om worstelen en jiu-jitsu en dat Gegard Mousasi hem goed geholpen heeft om zijn kickboks naar een hoger niveau te brengen.

''Voor mij lijk hij heel veel op de laatste Braziliaanse gast tegen wie ik vocht, bijna identiek'', aldus De Ridder. ''Ze zijn staand heel wild en gevaarlijk en hun worstelgame en jiu-jitsu is goed, maar niet op mijn niveau. Hij is staand heel wild en explosief, daar is hij gevaarlijk. Zijn worstelen is niet geweldig en zijn jiu-jitsu is vrij basic en slordig dus het gevaar is als hij staat.''

''Ik heb veel gekickbokst en heb alles aangescherpt. Gegard Mousasi heeft mij daar heel goed mee geholpen, dus ik zal een beetje met hem stoten, daarna breng ik hem naar de grond en doe ik wat ik moet doen om hem te finishen. Ik pak hem in de tweede ronde, net als de vorige gast. Deze gast is heel explosief dus ik zal hem onder druk zetten in de eerste ronde, ik zal hem vermoeid maken en dan zal ik hem in de tweede ronde finishen via submission.''

Titelgevecht
De partij werd al gezien als een officieuze titel-eliminatie partij maar nu heeft ONE FC officieel naar buiten gebracht dat de winnaar ONE Middleweight kampioen Aung La N Sang zal treffen. 



ONE: Warriors Code zal vrijdag vanaf 11:30u Live en gratis te zien zijn via de ONE Championship app of ONE Championship YouTube kanaal.




REACTIES