next event
search
Voetballegende Jairzinho over Jairzinho Rozenstruik: 'Hij is mijn naam meer dan waard'Bron foto:

Voetballegende Jairzinho over Jairzinho Rozenstruik: 'Hij is mijn naam meer dan waard'

Feb 18, 2020 Jairzinho Rozenstruik is vernoemd naar de Braziliaanse WK 1970 winnaar Jairzinho. De voetballegende is onder de indruk van Rozenstruik en hoopt hem te ontmoeten.
Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik zal volgende maand de UFC-Octagon instappen voor zijn grootste gevecht ui zijn MMA-carrière. De Surinamer treft voormalig titeluitdager Francis 'The Predator' Ngannou op UFC on ESPN 8, in Columbus, Ohio. Het evenement staat gepland voor 28 maart.

Jairzinho
Rozenstruiks ouders waren groot fan van de Braziliaanse voetbalster Jair Filho, beter bekend als Jairzinho. De voetballegende speelde samen met andere legendes als Pelé en Garrincha. Tijdens het WK van 1970 was Jairzinho één van de sleutelspelers van het Braziliaans elftal. De voetballiefhebbers kozen er uiteindelijk voor om hun zoon te vernoemen naar de voetballer.

''Ze hielden van die naam dus ze hebben mij naar hem vernoemd'', liet Rozenstruik eerder weten in gesprek met ESPN. ''Ik denk dat ze misschien hoopte dat ik een voetballer zou worden, maar dat is niet gebeurd.

''Ik had zijn naam opgezocht dus ik weet wat meer over hem'', vertelde Rozenstruik over zijn bezoek aan een bekend voetbal museum in Brazilië. ''Het was mooi.''

Waard
De voetballegende kijkt in gesprek met een Braziliaanse journalist van MMA Fighting naar de UFC-gevechten van Rozenstruik. De wereldkampioen is onder de indruk van wat hij ziet en laat weten dat Rozenstruik zijn naam meer dan waard is.

''Ik heb over hem gehoord maar ik heb nog niet het genoegen gehad om hem te zien. Ik kwam te weten dat hij briljant is. Hij is een winnaar net zoals ik, dus ik ben blij.'', aldus Jairzinho. ''Hij is mijn naam meer dan waard. Snelheid en skills, alles wat de wereldkampioen Jairzinho had. Snelheid, skills en precisie. Zijn stoten zijn zoals je een bal op de juiste manier raakt. Trappen en stoten met links en rechts. Hij raakt zijn doel precies op de juiste plek, dat is het belangrijkste.''

Ontmoeten
Jairzinho laat ten slotte weten dat hij Rozenstruik ooit hoopt te ontmoeten.

''Ze moeten hem hier heen brengen of mij naar hem. Als hij weer tegen een Braziliaan vecht dan verwacht ik een uitnodiging en dan zit ik op de eerste rij haha.



REACTIES