next event
search
Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev in het Tottenham Hotspur StadionBron foto:

Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev in het Tottenham Hotspur Stadion

Mar 2, 2020 Anthony Joshua keert terug naar Engeland en verdedigt zijn wereldtitels tegen Kubrat Pulev.
WBA (World Boxing Association red.), IBF (International Boxing Federation red.), WBO (World Boxing Organization red.) en IBO (International Boxing Federation red.) Heavyweight wereldkampioen Anthony 'AJ' Joshua (30) verdedigt zijn titel tegen de Bulgaarse Kubrat 'Kobrata' Pulev (38). Hij zal dit doen in het Tottenham Hotspur stadion op 20 juni.

Joshua vs. Kubrat
AJ (23-1) keert voor deze partij weer terug in zijn vertrouwde London. Het evenement staat gepland voor 20 juni 2020 en zal haar deuren openen in het Tottenham Hotspur Stadion. Van zijn 22 partijen in Groot-Brittannië vocht Joshua er elf in London. Voor Pulev (28-1) wordt dit zijn eerste partij in Engeland.

Misstap
De Olympisch goud winnaar vocht bijna zijn gehele bokscarrière in Groot-Brittannië. Vorig jaar moest zijn grote doorbraak worden in de Amerikaanse bokswereld, maar zijn debuut in Amerika verliep niet geheel volgens plan. AJ zag zijn tegenstander Jarrell Miller uitvallen wegens een positieve VADA-test. (Voluntary Anti-Doping Association red.) Vervolgens werd Luis Ortiz naar voren geschoven als vervanger voor Miller, maar de Cubaan wees, volgens de geruchten, twee voorstellen af. Uiteindelijk was het Andy Ruiz Jr. die de kans kreeg om de wereldtitels af te pakken van Joshua. Ruiz choqueerde de bokswereld door Joshua te verslaan via een zevende ronde TKO. Lang kon de Mexicaan niet genieten van zijn life changing overwinning over Joshua, want een half jaar later won AJ al zijn titels terug door Ruiz te verslaan via een unanimous decision in Saudi-Arabië.

Pulev
De Bulgaarse Kobrata won in zijn carrière meerdere wereldtitels. Hij kroonde zich in 2011 tot de IBF Heavyweight Wereldkampioen. Deze verdedigde hij vervolgens vijfmaal. Daarnaast won hij tot twee keer toe de European Heavyweight Titel en de WBA Inter-Continental Heavyweight Titel.





REACTIES