next event
search
Dana White wil Deiveson Figueiredo vs. Joseph Benavidez 2 voor de titelBron foto:

Dana White wil Deiveson Figueiredo vs. Joseph Benavidez 2 voor de titel

Mar 5, 2020 Het lijkt erop dat zowel Deiveson Figueiredo als Joseph Benavidez een herkansing krijgen op de UFC Flyweight titel.
De UFC Flyweight divisie heeft voor het eerst sinds 2012 geen kampioen. Demetrious 'Mighty Mouse' Johnson droeg die eer voor zes jaar en Henry 'Triple C' Cejudo deed dit de laatste twee jaar. Joseph 'Joey Two Times' Benavidez of Deiveson 'Daico' Figueiredo moest de volgende 125-kampioen worden. De Braziliaan won uiteindelijk de partij, maar wegens het missen van zijn gewicht mocht hij de titel niet claimen. Nu wil Dana White een rematch voor de titel.

De UFC Flyweight divisie blijft maar aanmodderen. De UFC had ingedachte de flyweight divisie al gesloten maar uiteindelijk bood Cejudo de oplossing. Nu Triple C zich gaat focussen op zijn bantamweight titel koos de UFC voor een nieuwe 125-kampioen. De kroning van de nieuwe champ verliep alleen niet soepel. Ten eerste mocht Daico al geen beslag leggen op de titel wegens het missen van zijn gewicht. Ten tweede doordat Benavidez een kopstoot kreeg die mede-oorzaak was aan zijn verloren partij.

Rematch
Gister liet UFC-president Dana White tijdens een UFC 248 media scrum weten dat de UFC een rematch wil opzetten tussen Figueiredo vs. Benavidez om de UFC Flyweight titel. White denkt dat de kopstoot mede heeft gezorgd voor de knockout.

''Luister dat was een geweldig gevecht, een geweldig gevecht'', aldus White. ''Ik denk dat de kopstoot geholpen had bij de knockout. Ik neem niets van hem af, het was een geweldig gevecht. Maar ik denk dat je het gevecht overnieuw moet doen. Ten eerste had hij zijn gewicht niet gehaald, Joe (Benavidez red.) vocht alsnog tegen hem, er was een kopstoot, veel controverse om dat gevecht heen. Maar het was een geweldig gevecht, beide gasten kwamen daar om te vechten. Jullie weten vast wel hoe ik over hem denk met betrekking tot het niet halen van zijn gewicht, maar we gaan het overnieuw doen. Ze verdienen het allebei.''




REACTIES