next event
search
Kevin Lee VS. Charles Oliveira in BraziliëBron foto:

Kevin Lee VS. Charles Oliveira in Brazilië

Mar 11, 2020 In de nacht van zaterdag op zondag betreden Kevin Lee en Charles Oliveira de octagon tijdens UFC Fight Night 170.

Een week na UFC 248 staat er alweer een nieuw UFC evenement op de planning. Op zaterdag 14 maart gaat UFC Fight Night 170 plaatsvinden in de hoofdstad van Brazilië, met een clash tussen een Braziliaan en een Amerikaan.

Zegereeks 
De Braziliaan Oliveira is op dit moment bezig aan een zegereeks van 6 partijen. Oliveira is al sinds 2010 actief in de UFC, maar hij wist nog nooit een dergelijke winning streak op de bouwen. Oliveira verloor in zijn UFC-carrière vaak van vechters die een maatje te groot voor hem waren. Onder andere Donald Cerrone, Jim Miller en Anthony Pettis wisten hem te verslaan. Bij winst op Kevin Lee zal voor Oliveira de top 10 van de lichtgewicht ranking in zicht komen en weet hij misschien het stempel van eeuwig talent van zich af te schudden. 

Kevin Lee 2.0
Tijdens UFC 244 Masvidal vs. Diaz verdiende Lee een ‘Performance of the Night’ bonus door de nog ongeslagen Gregor Gillespie met een spetterende high kick KO te trappen. Met deze knock – out sloot hij een onzekere periode af met meerdere verliespartijen. Deze mindere periode werd ingeleid door een verlies tegen Tony Ferguson om de vacante titel in het lichtgewicht, tijdens UFC 216. Na dit verlies was Lee een tijd zoekende, om de voor hem juiste trainingsmethode en begeleiding te vinden. 

Fight Night 170
Het lijkt een spannende strijd te gaan worden. Oliveira moet bewijzen dat hij niet het eeuwige talent is, dat geen grote zegereeks kan opbouwen en Lee zal moeten laten zien dat hij toch het potentieel heeft om ooit de lichtgewicht titel te veroveren. Voor beide staat er veel op het spel, het is voor beide breken of barsten. 




REACTIES