next event
search
Kijk tip! De kickbokser van 1.35 meter (video)Bron foto: VICE

Kijk tip! De kickbokser van 1.35 meter (video)

Apr 5, 2020 Het is heerlijk weer, maar blijf alsjeblieft thuis! Geniet in de tuin of op het balkon van het zonnetje terwijl je naar deze mini-docu kijkt.

Nu iedereen het grootste gedeelte van de dag binnen doorbrengt is er tijd om andere activiteiten te ondernemen dan normaal. Zo is er ook tijd om een kijkje in het leven van Wopke Booijen te nemen. 

‘De Kleinste’
Wopke is 23 jaar oud, 1.35 meter lang en vecht zich naar de top van de kickbokswereld. De kickbokser is geboren met achondroplasie (dwerggroei), maar laat zich daar niet door tegen houden. VICE raakte geïnspireerd door zijn mentaliteit en maakte een mini-documentaire over Booijen.

Sommigen zullen Wopke kennen van ‘De Kleinste Vlogs’ waarin onder andere Khalid el Moukadam, een goede vriend van Wopke, in voorkomt. Khalid nam Wopke eens mee naar een kickbokswedstrijd en daar vond ‘De Kleinste’ zijn passie. Sindsdien traint Booijen mee met een groep kickboksers van reguliere lengte om zijn doel te bereiken. Namelijk wedstrijden vechten.

Attractie
Zijn 1e officiële Europese kickbokswedstrijd voor kickboksers met dwerggroei heeft Wopke gewonnen. Hij wordt in aanloop van zijn 2e professionele wedstrijd in Parijs door VICE gevolgd. Zo krijg je een kijkje in het leven van Wopke, zijn voorbereiding, maar ook de negatieve kanten van de ambitie. Een van die negatieve kanten is dat bezoekers kickboksers met dwerggroei als een attractie zien. 

Wopke Booijen zegt: “Ik neem deze sport heel serieus en wil een voorbeeld zijn voor andere mensen zoals ik. Als je een droom hebt, dan moet je daarvoor gaan en je niets aantrekken van andere mensen. Als mensen naar de wedstrijd komen om te kunnen lachen, dan zal ik ze laten zien dat ik een goede vechter ben.”

De mini-docu duurt ongeveer 14 minuten en laat zien dat Wopke zijn lengte geen enkele beperking laat vormen in zijn leven. Hij hoopt andere mensen zoals hij te kunnen inspireren. 




REACTIES