next event
search
Vechtsport Autoriteit stuurt brandbrief naar regeringBron foto:

Vechtsport Autoriteit stuurt brandbrief naar regering

May 8, 2020 De vechtsport autoriteit en Fitnesbranche sturen gezamenlijk brief gericht aan verschillende ministers
Op 6 mei hebben Mark Rutte en co verschillende versoepelingen van huidig beleid bekend gemaakt. Zo werd onder andere bekend gemaakt dat contact beroepen zoals kappers ook vanaf 11 mei, dezelfde dag dat ook de basisscholen weer opengaan, weer aan de slag kunnen mits gepaste maatregelen zijn genomen. Voor sportscholen werd echter nog geen uitzondering gemaakt en is vooralsnog 1 september de datum dat zij weer open mogen gaan.

Onrecht
In de media hebben verschillende sportschoolhouders kenbaar gemaakt dat hun onrecht wordt aangedaan. Zij zijn immers al maanden bezig om verschillende maatregelen te treffen zodat heel sportend Nederland op een veilige, verantwoordelijke maar vooral ook gezonde manier weer aan de slag kan gaan. Verschillende BN'ers uit sportwereld hebben gisteren een oproep gedaan aan onze premier om toch nog eens goed te bekijken of er niet wat versoepeld kan worden. Zij roepen allen dat sporten namelijk ook een positieve bijdrage levert aan het immuunsysteem.

Vechtsport Autoriteit
Op socialmedia vroegen vele vechtsportliefhebbers zich waarom de Vechtsport Autoriteit zich nog niet hard heeft gemaakt voor deze oproep, terwijl er in andere sectoren volop steun wordt gegeven vanuit verschillende bonden. De noodkreten zijn gehoord en de Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft gezamenlijk met Koninklijke Nederlandse Krachtsport & Fitness Bond, Judo Bond Nederland en Nederlandse Boksbond een brandbrief gestuurd naar verschillende ministers.

Sportinfrastructuur
De brandbrief is gericht aan de ministers van Volksgezondheid, van Welzijn en Sport, van Medische Zorg en Sport en van Economische zaken. In de brief wordt onder andere genoemd dat sportschoolhouders hun adem niet meer kunnen inhouden en dat een sluiting tot 1 september waarschijnlijk fataal is voor hun business."Daarmee zouden wij belangrijke sportinfrastructuur, in decennia opgebouwd, voorgoed verliezen. Sportscholen die Nederlanders naar de wereldtop brachten en ons land olympische medailles en grote faam bezorgden"  melden zij in de brief. De brief sluit met verzoek om gezamenlijk met de bonden en de ministers om de tafel te zitten zodat zij kunnen bekijken hoe zij met behulp van hun sterke protocollen, veilig en verantwoord de deuren eerder weer kunnen openen.

Hopelijk geven de ministers gehoor aan de oproep en wellicht kunnen we dan binnenkort weer helemaal los gaan in de gym.



REACTIES