next event
search
Dana White gaat niet jagen op 'gepensioneerde' vechtersBron foto:

Dana White gaat niet jagen op 'gepensioneerde' vechters

Jun 23, 2020 Dana White wil zich niet meer bezighouden met gepensioneerde vechters zoals Conor McGregor, Henry Cejudo en Anthony Johnson.
UFC-president Dana White gaat zich niet bezig houden met 'gepensioneerde' vechters. Afgelopen tijd hebben oud UFC Veder - en Lichtgewichtkampioen Conor 'Notorious' McGregor en oud UFC Vlieg - en Bantamgewichtkampioen Henry 'Triple C' Cejudo hun pensioen aangekondigd. Toch blijven hun namen rond circuleren en daar gaat White zich niet mee bezighouden.

Cejudo
Triple C kondigde zijn pensioen aan na zijn succesvolle 135-titelverdediging tegen Dominick 'The Dominator' Cruz. Enkele minuten later zette hij de deur alweer op een kier als het juiste geld wordt aangeboden. De laatste dagen haalt Cejudo steeds vaker het nieuws omtrent een titelgevecht in de vedergewichtdivisie. ''Gevecht van het jaar kandidaat, goed om twee artiesten aan het werk te zien in MIJN divisie'', reageerde Cejudo via Twitter na het Main Event van afgelopen weekend. Desalniettemin wuift White een 145-titelgevecht gelijk weg.

''Hij is met pensioen'', zegt White tijdens de UFC on ESPN 11 post fight persconferentie. ''Zojuist heb ik ook een interview gedaan waarin ik vragen kreeg over gepensioneerde vechters. Deze gasten zijn met pensioen. Ik ben totaal niet met hen bezig. Er zijn zoveel vechters nu die wel willen vechten. Dat zijn de vechters waar ik me op focus.''

McGregor
De Notorious kondigde voor de derde keer zijn pensioen aan nadat hij niet zijn zin kreeg. De flamboyante Ier had geen zin om te wachten op het 155-titelgevecht tussen UFC Lichtgewichtkampioen Khabib 'The Eagle' Nurmagomedov vs. interim UFC Lichtgewichtkampioen Justin 'The Highlight' Gaethje en ging zijn MMA-handschoenen wederom aan de wilgen. In tegenstelling tot Cejudo is McGregor niet uit de UFC-rankings gehaald. 

''Nee'', reageert White op de vraag of hij McGregor nog gesproken heeft. ''Conor McGregor is met pensioen. Ik jaag niet op vechters die niet willen vechten. We bieden vechters drie gevechten per jaar aan. Je krijgt drie gevechten in een jaar. Wil je niet vechten, dan heb ik een rooster vol vechters die dat wel willen.''

Johnson
Anthony 'Rumble' Johnson liet vorig jaar weten dat hij een comeback wilde maken. Rumble voelt het weer kriebelen en zette zijn zinnen op de UFC zwaargewichtdivisie. Sinds hij zich uitsprak over een terugkeer is het ineens stil geworden. White geeft aan dat hij niet weet waar Johnson uithangt en of hij wel echt wil terugkeren.

''Weetje, er zijn wat gesprekken geweest en ineens was hij weer verdwenen. Luister, het is goed zo want als je niet wil vechten en als je de vorige keer al bent weggelopen, waarvoor kom je nu dan nog terug? Alleen om betaald te krijgen? Hij is een slimme man en hij kan heel veel andere dingen doen.''

''Dit is een spel voor jonge mannen'', vervolgt White. ''Deze aanstormende talenten zijn savages. Kijk naar het gevecht tussen (Josh red.) Emmet en (Shane red.) Burgos. Zij komen hier voor de credits en het respect die ze verdienen. Dat zijn de type vechters die je hier tegenkomt. Dit is een spel voor jonge mannen.''
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk