next event
search
‘Wereldkampioen Semmy Schilt gaat voor  een rapcarrière’Bron foto:

‘Wereldkampioen Semmy Schilt gaat voor een rapcarrière’

Jun 18, 2020 Naast Rico Verhoeven ziet ook Semmy Schilt ‘een carrièreswitch wel zitten’.

Eerder was hij als figurant al te zien in verschillende commercials en Hollywood films. En nu is hij ook te zien -en te horen- in zijn eigen videoclip. Hij had zelf een jaar geleden niet kunnen bedenken om als artiest gepubliceerd op Spotify te vinden te zijn, laat staan als rapper: ​ “I​n groep acht mocht ik niet eens meezingen in de musical, ik moest playbacken”.

Uit nood geboren
Toen de coronacrisis uitbrak moest hij kiezen; in afwachting de deuren van zijn gym sluiten of de mogelijkheden onderzoeken. Semmy koos voor de enige optie die hij had, net als zovelen in de huidige wereld: hij ging online verder. Al snel werd duidelijk hoe belangrijk de live lessen zijn voor de leden, vertelt Semmy: “​Er heerst een gevoel van verbondenheid en een ‘sámen komen we hier doorheen’, dat is prachtig om te zien. Daarnaast hebben we vele nieuwe leden uit heel Nederland en zelfs het buitenland mogen verwelkomen. Zo zie je maar weer hoe makkelijk het eigenlijk is online”​ .

Het was maar een grapje
Om de verbondenheid met elkaar uit te dragen werd er een ‘United’ shirt ontworpen. Deze werd verloot onder de leden die online trainden en daarna werd het al gauw een populair item in de webshop. Met zijn team zocht Semmy naar nog meer manieren om deze boodschap meer body te geven en werd er, geïnspireerd door Ali B, gegrapt over het maken van een liedje. “​Eigenlijk was het een grappige samenloop van omstandigheden, het was nooit een serieus plan. Juist die knipoog maakt dit nummer zo bijzonder.​” zegt Semmy.

Verbondenheid
In tegenstelling tot de grap waaruit dit nummer is geboren, is de boodschap serieus vindt Semmy: ​“We zijn er achter gekomen dat samen zijn in vele vormen niet langer vanzelfsprekend is. Dat verbondenheid een waardevol bezit is. Dit blijkt ook uit de huidige #BlackLivesMatter protesten, de ‘Pride’ steunbetuigingen en campagnes tegen het online pesten. Verdeeldheid onder mensen en alles wat daaruit voortvloeit is schadelijker dan welk virus ook. Ik hoop dat ik op mijn manier mag bijdragen aan het vormen van een eenheid. Met dezelfde visie is zelfs jaren geleden mijn gym opgezet; een veilige plek waar je welkom bent ongeacht wie of wat je bent. Een plek waar vele verschillende mensen samen komen.”

Fabiola Volkers
In de clip zien we nóg een bekend gezicht: Fabiola Volkers. Haar gevecht bij Boxing Influencers is logischerwijs afgelast, maar het trainen is gewoon doorgegaan. ​“Het is geweldig dat we haar training online gewoon kunnen voortzetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we gaan deze in elk geval goed voorbereid tegemoet. En vergis je niet hoor, Fabiola is zelfs op 1,5 meter gevaarlijk” lacht Semmy.

Om 12:00 stipt wordt de videoclip online gezet en is het nummer via Spotify te luisteren. 
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk