next event
search
Fight Island Free Fight: Robert Whittaker vs Jacare SouzaBron foto:

Fight Island Free Fight: Robert Whittaker vs Jacare Souza

Jul 24, 2020 Check hier een #UFCFreeFight: Robert Whittaker vs Jacare Souza. Whittaker verzorgt dit weekend het Main Event van #UFConESPN14 met Darren Till.
Robert 'The Reaper' Whittaker (29) kwam de UFC binnen via The Ultimate Fighter: The Smashes. In dit seizoen namen Engeland en Australië het tegen elkaar op. The Reaper wist zich uiteindelijk te kronen tot winnaar van The Smashes. Hij begon zijn UFC-carrière als weltergewicht met wisselvallige prestaties. In 2014 besloot Whittaker de stap naar middengewicht te maken en dit bleek een schot in de roos. 

Hij mocht voor de interim titel vechten nadat toenmalig UFC Middengewichtkampioen Michael 'The Count' Bisping aan de kant moest staan wegens een knieblessure. Whittaker won de titel via een spectaculair Fight of the Night gevecht tegen Yoel 'Soldier of God' Romero. Hierdoor werd The Reaper de eerste Australische en New Zeelandse UFC-kampioen. Bisping vocht na zijn blessure voor het grote geld tegen UFC-legende Georges 'Rush' St-Pierre en verloor. Echter, gaf GSP de titel na een maand op waardoor interim kampioen Whittaker werd benoemd tot onbetwiste UFC Middengewichtkampioen, in 2017. Ondanks dat hij de titel twee jaar in zijn bezit had verdedigde hij zijn titel nooit officieel. Een titelverdediging tegen Romero werd omgezet naar een non-title fight nadat de Soldier of God niet op gewicht was. Uiteindelijk verloor hij zijn titel aan huidig UFC Middengewichtkampioen Israel 'The Last Stylebender' Adesanya. Whittaker heeft een MMA-record van 20-5, UFC 11-3.

UFC on ESPN 14: Whittaker vs. Till, 25 juli 2020, UFC Fight Island, Yas Island, Abu Dhabi.

Main Card | 02.00u via SBS 9, KIJK.nl & UFC Fight Pass
Robert Whittaker vs. Darren Till | Middengewicht
Mauricio Rua vs. Antonio Rogerio Nogueira 3 | Lichtzwaargewicht
Fabricio Werdum vs. Alexander Gustafsson | Zwaargewicht
Carla Esparza vs. Marina Rodriguez | Vrouwen Strogewicht
Paul Craig vs. Gadzhimurad Antigulov | Lichtzwaargewicht
Alex Oliveira vs. Peter Sobotta | Weltergewicht
Khamzat Chimaev vs. Rhys Mckee | Weltergewicht

Preliminary Card | 23.00u via UFC Fight Pass
Francisco Trinaldo vs. Jai Herbert | Lichtgewicht
Nicolas Dalby vs. Jesse Ronson | Weltergewicht
Tom Aspinall vs. Jake Collier | Zwaargewicht
Movsar Evloev vs. Mike Grundy | Vedergewicht
Tanner Boser vs. Raphael Pessoa | Zwaargewicht
Bethe Correia vs. Pannie Kianzad | Vrouwen Bamtamgewicht
Ramazan Emeev vs. Niklas Stolze Weltergewicht
Nathaniel Wood vs. John Castaneda | BantamgewichtREACTIES