next event
search
'Michael Chandler vs. Benson Henderson 2 op 7 augustus'Bron foto:

'Michael Chandler vs. Benson Henderson 2 op 7 augustus'

Jul 15, 2020 Poging 3 voor de rematch tussen voormalig Bellator MMA kampioen Michael Chandler vs. Benson Henderson.
Voormalig Bellator MMA Lichtgewichtkampioen Michael Chandler treft op 7 augustus oud WEC - en UFC Lichtgewichtkampioen Benson 'Smooth' Henderson voor een rematch. De langverwachte rematch wordt voor de derde keer ingepland. De partij stond in eerste instantie gepland voor december, maar Henderson moest zich geblesseerd afmelden. De twee poging stond gepland voor juni, maar dit ging niet door wegens COVID-19. Naar verwachting zal het evenement plaatsvinden in de Mohegan Sun Arena in Connecticut.

Chandler vs. Henderson
De destijds Bellator MMA Lichtgewichtkampioen Chandler verdedigde in 2016 zijn titel met succes via een split decision tegen Henderson. Sindsdien verloor hij zijn titel aan Brent Primus, won de titel terug en verloor de titel weer in een superfight aan Bellator MMA Vedergewichtkampioen Patricio Freire. Chandler is één van de uithangborden van Bellator MMA en won tot drie keer toe de 155-titel. In totaal heeft hij deze drie keer succesvol verdedigd. Hij heeft een MMA-record van 20-5, Bellator 17-5.

Smooth vocht al twee keer zonder succes voor Bellator-goud. Hij daagde toenmalig Bellator MMA Weltergewichtkampioen Andrey Koreshkov uit voor zijn titel in zijn Bellator-debuut, maar tastte mis via een unanimous decision. Hij keerde terug naar de lichtgewichtdivisie waar hij via een overwinning over Patricio Freire de kampioen mocht uitdagen. Na zijn verloren 155-titelgevecht verloor hij ook zijn daaropvolgende partij tegen Patricky Freire. Henderson herpakte zich sterk via vier opeenvolgende overwinningen over Roger Huerta, Saad Awad, Adam Piccolotti en Myles Jury. Hij heeft een MMA-record van 28-8, Bellator 5-3.REACTIES