next event
search
UFC 252 Free Fight: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 2Bron foto:

UFC 252 Free Fight: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 2

Aug 10, 2020 Check hier een #UFCFreeFight: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 2. Beide heren wisten één keer te winnen. Dit weekend staat de rubber match op het programma. #UFC252
Stipe Miocic (37) kwam in 2011 de UFC binnen als de NAAFS Heavyweightkampioen (North American Allied Fight Series red.) Miocic begon zijn UFC-carrière met een ongeslagen record. Hij begon sterk met drie zeges totdat hij tegen zijn eerste verlies aanliep tegen Stefan Struve. Hij wist zich te herpakken met zeges over Roy Nelseon, Gabriel Gonzaga en Fabio Maldonado. Na een misstap tegen voormalig UFC Zwaargewichtkampioen Junior dos Santos hervatte hij zijn titeljacht via Mark Hunt en Andrei Arlovski, met succes. In Curitiba daagde Miocic UFC Zwaargewichtkampioen Fabricio Werdum uit voor 45,207 vijandige fans. Hij was hiervan niet onder de indruk en kroonde zich tot kampioen via een eerste ronde knockout. Hij wist zijn titel driemaal te verdedigen tegen Alistair Overeem, Junior dos Santos en Francis Ngannou. Hierdoor zette hij een nieuw record voor meest achtereenvolgende 265-titelverdedigingen. Vervolgens verloor en won hij zijn titel terug van voormalig UFC Champ Champ Daniel Cormier. Miocic heeft een MMA-record van 19-3, UFC 13-3.

Daniel 'DC' Cormier (41) kwam in 2013 de UFC binnen nadat Zuffa Strikeforce had overgenomen. DC begon zijn UFC-carrière in de zwaargewichtdivisie met een ongeslagen record. Na overwinning over Frank Mir en Roy Nelson besloot Cormier af te zakken naar de 205-divisie omdat hij vriend en trainingspartner Cain Velasquez niet wilde treffen. Zijn eerste titelgevecht betekende gelijk zijn eerste MMA-verlies. UFC Lichtzwaargewichtkampioen Jon Jones wist een unanimous decision overwinning te boeken tegen DC. Na het wegvallen van Jones nam Cormier de divisie over. Hij streed met Anthony Johnson om de vacante UFC-titel en won via een derde ronde submission. Vervolgens wist hij zijn titel te verdedigen tegen Alexander Gustafsson, Anthony Johnson en Volkan Oezdemir. Tussendoor verloor hij zijn titel in een rematch met Jones, maar kreeg hij de titel terug nadat Bones positief testte op turinabol. Vorig jaar wist hij zich te kronen tot de tweede gelijktijdige twee-divisie kampioen uit de geschiedenis van de organisatie. DC hield zowel de UFC Lichtzwaargewichttitel als de UFC Zwaargewichttitel en is de eerste gelijktijdige twee-divisie kampioen die beide titels heeft verdedigd. Inmiddels heeft DC afstand gedaan van zijn 205-titel en verloor hij zijn 265-titel in een rematch met Stipe Miocic.. Hij heeft een MMA-record van 22-2 (1 NC), UFC 11-2 (1 NC)

UFC 252: Miocic vs. Cormier 3, 15 augustus 2020, UFC APEX, Las Vegas, Amerika

Main Card 04.00u via SBS 9 & KIJK.nl
(C) Stipe Miocic vs. Daniel Cormier 3 | UFC Zwaargewicht titelgevecht
Sean O'Malley vs. Marlon Vera | Bantamgewicht
Junior dos Santos vs. Jairzinho Rozenstruik | Zwaargewicht
John Dodson vs. Merab Dvalishvili | Bantamgewicht
Magomed Ankalaev vs. Ion Cutelaba 2 | Lichtzwaargewicht

Preliminary Card 00.00u via UFC Fight Pass
Jim Miller vs. Vinc Pichel | Lichtgewicht
Ashley Yoder vs. Livia Renata Souza | Strogewicht
Chris Daukaus vs. Parker Porter | Zwaargewicht
Felice Herrig vs. Virna Jandiroba | Strogewicht
Herbert Burns vs. Daniel Pineda | Vedergewicht
TJ Brown vs. Danny Chavez | VedergewichtREACTIES