next event
search
Rachid Belaini helpt ongeneeslijk zieke ex-collega kickbokser Robbie HagemanBron foto: Mixfight

Rachid Belaini helpt ongeneeslijk zieke ex-collega kickbokser Robbie Hageman

Jul 3, 2023 Voormalig kickboks kampioen Rachid Belaini hield afgelopen donderdag twee clinics in zijn sportschool Team Man Of Steel. Het doel van Belaini is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ongeneeslijk zieke ex-kickbokser Robbie Hageman, ook wel bekend als The Rabbit.

Belaini wil heel graag iets voor hem betekenen. Zo stapte hij eind mei, na acht jaar, weer in de ring voor een benefiet-gevecht tegen Hageman. In 2018 kwam bij Hageman tijdens een scan een tumor in zijn achterhoofd aan het licht. Om geld in te zamelen voor een dure levensverlengende behandeling in Amerika organiseerde hij zelf zijn afscheidswedstrijd tegen Belaini tijdens een thuisgala in Eindhoven. Beide kickboksers werden daar tot winnaar uitgeroepen. Inmiddels volgt Hageman in Nederland zijn laatste chemokuren.

“Met verschillende acties is circa de helft van het benodigde bedrag, een half miljoen euro, opgehaald”, vertelt Belaini. “Met de twee clinics die Robbie vanavond zelf geeft, hoop ik voor hem weer een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. De clinic zit helemaal vol.”

Robbie Hageman is 5 juni na drie zoons de trotse vader geworden van dochter Eva. Hij woont met zijn gezin in Nuenen. Ondanks dat hij ernstig ziek is, staat hij open en positief in het leven. Ook put hij veel energie uit het geloof. “10 juli krijg ik mijn laatste infuus en vertrek na de zomer richting Amerika. Je merkt dat de donaties wel iets achteruit lopen, omdat de actie alweer een tijdje loopt. Mooi dat er zoveel voor me wordt gedaan!”

Wil je ook doneren? Ga dan naar Inzamelingsactie van Stichting Hageman: Hersentumor behandeling USA Robbie Hageman (gofundme.com).
REACTIES