next event
search
Renzo Gracie wil na zijn partij tegen Kazushi Sakuraba bij Metamoris 5 terugkeren naar de UFCBron foto:

Renzo Gracie wil na zijn partij tegen Kazushi Sakuraba bij Metamoris 5 terugkeren naar de UFC

Sep 30, 2014 Renzo Gracie is een echte mixed martial arts (MMA) veteraan en heeft op 47 jarige leeftijd geen plannen om te stoppen. Renzo tekende onlangs een contract met Metamoris om op 22 november 2014 in Long Beach, Californië tijdens Metamoris 5 een grappig partij te vechten tegen Kazushi Sakuraba.
14 Jaar geleden won Sakuraba tijdens Pride 10 op submission (kimura) van Renzo Gracie, dit was de eerste en enige keer dat Gracie een MMA partij op submission verloor. Gracie brak hierbij zijn arm

http://mixfight.com/uploads/images/Images/sakuraba.gif


"Ik kreeg een telefoontje van mijn neef Ralek. Hij zei: 'Sakuraba gaat een contract bij ons tekenen, ben jij geïnteresseerd in een partij tegen hem ?' Ik zei: 'meld mij maar aan.' Vanaf die dag ben ik met trainen begonnen en dat is nu een maand geleden. In onze eerste partij in PRIDE kwam ik te kort, maar in mijn beleving is degene die de laatste partij wint de winnaar. Sakuraba is een gentleman en een geweldige vent, maar als ik de kans krijg dan wil ik hem ”choken” of zijn arm breken."

Renzo Gracie krijgt niet alleen de kans om wraak op Saku te nemen, hij gaat ook proberen om zijn verlies tegen voormalige Ultimate Fighting Championship (UFC) kampioen weltergewicht, Matt Hughes, goed te maken tijdens Abu Dhabi Combat Club (ADCC) in 2015.

En Gracie (President van de World Jiu-Jitsu Expo) wil meer, onlangs liet hij tijdens de MMA Hour weten dat hij nog een partij in de Octagon wil vechten:

"Ik heb het erg druk gehad. Ik ben een goed lopend farmaceutisch bedrijf begonnen en ik heb problemen binnen mijn familie gehad waardoor ik niet kon trainen, mijn zoon werd ziek en ik heb in een jaar tijd helemaal niks gedaan. Het gaat nu veel beter met hem, hij zal waarschijnlijk in mijn hoek staan. Alles gaat goed en ik ben klaar om te knallen en geloof het of niet, maar na Sakuraba wil ik een partij bij de UFC. Ik ben echt serieus vriend, geloof het nou maar."

Of hij daadwerkelijk een partij bij de UFC krijgt nog te bezien. Iets zegt me dat White niet zit te popelen om een bijna-50-jaar-oude man op een van hun evenementen te laten vechten. Renzo heeft sinds 2010 geen MMA partij meer gevochten, in zijn laatste MMA partij verloor hij tijdens UFC 112 op TKO van de hierboven genoemde Matt Hughes



REACTIES