next event
search
Kort interview met Joop Ubeda Bron foto:

Kort interview met Joop Ubeda

Nov 4, 2014 Joop Ubeda, een begrip in de kickbokssport, is weliswaar 66 jaar oud maar nog steeds zo fit als een hoentje. Op Facebook zien we met enige regelmaat foto’s verschijnen van Ubeda waaruit blijkt dat leeftijd niets meer is dan een nummer. Zo drukt Joop zich op met gebruik van een paar vingers en is hij nog steeds actief als scheidsrechter en als coach. Mixfight sprak Joop deze week en we stelden hem een paar vragen.

Joop, je bent niet weg te denken uit de vechtsport, hoe lang draai je al mee?
“Ik denk dat het een jaartje of 30 geleden is dat ik voor het eerst een gala bezocht. Dat was in Nijmegen in het Koplinghuis waar onze Perry vocht. Perry was toen 12 en heeft sindsdien 120 partijen gevochten. Heel wat jaren later in 1998 heb ik samen met Rick Cocu, Cees Bezems en nog een aantal andere de WFCA Nederland opgericht. Als scheidsrechter ben ik ook al een hele tijd actief en heb ik voor de belangrijkste promotors de partijen geleid.”

Voorheen was je een van de vaste scheidsrechters bij It’s Showtime, maar ook bij GLORY. Bij die laatste organisatie ben je vorig jaar gestopt, hoe zit dat eigenlijk?
“Ja dat was na het gala in Turkije. Sindsdien scheidsrechter ik er niet meer, maar ik ben nog wel regelmatig in de ring te vinden voor andere organisaties.”

Waarom ben je eigenlijk bij GLORY gestopt?
“Tja, men vond het niet kunnen dat ik in de stad een ‘Saki shirt’ droeg. Ik had er helemaal geen erg in. Dat Saki nadien van Ghita won stond hier ook los van, Saki overklaste Ghita. Ik weet van mezelf dat ik in de ring geen voorkeur heb voor een vechter; het is voor mij de vechter uit de rode hoek tegen de vechter uit de blauwe hoek. GLORY heeft naar aanleiding hiervan besloten met mij te stoppen. Het was fatsoenlijk geweest dat wanneer ze zich aan me stoorden, ze eerst met mij in overleg zouden treden, maar dat hebben ze niet gedaan. Dat vind ik eerlijk gezegd schandalig. Ik heb veel partijen voor ze gescheidsrechterd en vind dat ik beter behandeld had moeten worden.”




REACTIES