next event
search
Royce Gracie: Nick en Nate Diaz zijn ‘waar het in de sport om draait’Bron foto:

Royce Gracie: Nick en Nate Diaz zijn ‘waar het in de sport om draait’

Nov 4, 2014 Royce Gracie, inmiddels 47 jaar oud, is een begrip in het MMA. De allereerste UFC kampioen en de vechter wereld liet kennismaken met het BJJ c.q. het grondgevecht. Gevraagd naar de vechters die wat hem betreft het beste de Gracie stijl vertegenwoordigen gaf Gracie het verrassende antwoord: Nick en Nate Diaz!
“Ik hou van hun houding. Hun houding en hun stijl. Als ze het staande gevecht met je aangaan, dan staan ze hun mannetje. Als je met ze naar de grond gaat dan zijn ze super gevaarlijk. Ze respecteren jiu-jitsu. Ze weten hoe te vechten wanneer ze onderop liggen en bovenop. Ze gaan altijd voor de finish, ze gaan niet voor een puntenoverwinning. Dat is waar het in deze sport om draait.” Zegt Royce Gracie.
 
Royce Gracie speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de sport. Bij het grote publiek is Royce de meest bekende Gracie, doordat hij met zijn tengere bouw grote, gespierde vechters domineerde. Zijn laatste partij vocht Royce op 2 juni 2007 tegen Kazushi Sakuraba, welke partij hij op beslissing won.



REACTIES