next event
search
Vitor Bron foto:

Vitor "the Phenom" Belfort

Dec 20, 2014 Vitor Belfort werd op 1 april 1977 in Rio de Janeiro, Brazilië, geboren. Vitor 'The Phenom' Belfort begon zijn vechtsport carrière zoals de meeste Brazilianen met Braziliaans Jiu Jitsu en haalde zijn zwarte band onder Carlson Gracie lid van de beroemde Gracie familie. Hij vertrok op 19-jarige leeftijd naar Amerika om daar te gaan vechten. Zijn eerste MMA partij vocht hij op een evenement met de naam Superbrawl, daar versloeg hij binnen 12 seconden de 8 jaar oudere Jon Hess op knockout.
Daarna tekende hij zijn eerste contract bij de UFC waar hij al snel de bijnaam 'The Phenom' kreeg. Na overwinningen op Scott Ferrozzo en Tra Telliman won Belfort op 19 jarige leeftijd het UFC zwaargewicht toernooi. Na spectaculaire overwinningen op Tank Abbott en Wanderlei Silva vertrok Belfort naar Japan waar hij een contract tekende bij de Pride Fighting Championships. In zijn debuut partij verloor hij van de Japanse superster Kazushi Sakuraba. Hij stopte met trainen onder Carlson Gracie en sloot zich aan bij het 'Brazilian Top Team'. Hij vocht daarna nog vijf partijen bij Pride FC tegen Gilbert Yvel, Daijiro Matsui, Bobby Southworth, Yoshiki Takahashi en Heath Herring, die hij allemaal won.

Hierna keerde Belfort terug naar de UFC waar hij tijdens UFC 46 de UFC LHW titel van Randy Couture won, deze verloor hij later weer aan Randy Couture. Hierna kwam hij nog uit in PRIDE, Strikeforce, Cage Rage (waar hij de LHW titel won), en Affliction, waar hij voor het eerst in de middengewicht klasse vocht.

Niet lang daarna werd hij weer door de UFC uitgenodigd waar hij het in een catchweight partij op moet nemen tegen voormalig middengewicht kampioen Rich Franklin. Belfort domineerde vanaf het begin en sloeg “Ace” KO in de eerste ronde knockout. Hiermee verdiende hij een titel kans tegen Anderson Silva, deze partij verloor hij in de eerste ronde. Hij kwam sterk terug met overwinningen op Yoshihiro Akayama en Anthony Johnson en verdiende hiermee wederom een kans op de titel, dit keer voor de LHW titel van Jon Jones. Ook deze partij wist hij helaas niet te winnen. Hierna keerde hij weer terug nar de middengewicht klasse waar hij drie partijen op rij op knockout won, hij verdiende zelfs drie keer op rij de knockout of the night bonus.

Nu vecht Vitor Belfort tijdens UFC 184 voor de middengewicht titel van Chis Weidman.

Bekijk hieronder een higlight van Vitor Belfort.



REACTIES