next event
search
Cris Cyborg wederom dominant op Invicta (nu met video)Bron foto:

Cris Cyborg wederom dominant op Invicta (nu met video)

Jul 10, 2015 Waar UFC 189 dit weekend twee titelwedstrijden op het programma heeft staan weet Invicta dit te overtreffen met maar liefst 3 titels. Zo werd er gestreden om de vacante bantamweight titel tussen Tonya Evinger en Irene Aldana waarin Tonya zeer overtuigend won via TKO in ronde 4. Titelverdediger in het Atomweight klasse Herica Tiburcio kon haar titel afstaan aan Ayaka Hamasaki die via een nipte beslissing de nieuwe Invicta wereldkampioen is geworden.

Het meeste aandacht ging toch uit naar de main event tussen Cris Cyborg en Faith van Duin om de featherweight wereldtitel. De titelhouder Cyborg liet geen spaan heel van Faith en het was een pak slaag zoals je die van Cyborg gewend ben. Het duurde dan ook maar een paar seconde voordat duidelijk werd dat Faith totaal geen kans zou maken. Na 45 seconde was het gevecht over en daagde Cyborg, zoals verwacht, Ronda Rousey uit met de woorden; “I’ll try to make 135lbs, 140lbs. Ronda Rousey, stop running!”.

Hoewel een catchweight gevecht op 140lbs het meest logisch lijkt, is het Rousey die niet van plan is om op catchweight te vechten en zou Cyborg alles op alles moeten zetten om de 135lbs te halen. De vraag is waarom de UFC niet gewoon een nieuwe 145lbs divisie in het leven roept waar Cyborg de onbetwiste kampioen zal zijn om zo de rivaliteit tussen Rousey en Cyborg op te voeren.


Volledige uitslagen Invicta 13

Featherweight Title: Cris Cyborg def. Faith Van Duin by TKO (Punches), R1
Bantamweight Title: Tonya Evinger def. Irene Aldana by TKO (Punches), R4
Atomweight Title: Ayaka Hamasaki def. Herica Tiburcio by Decision (Split)

Bantamweight: Pannie Kianzad def. Jessica-Rose Clark by Decision (Unanimous)
Atomweight: Amber Brown def. Catherine Costigan by Submission (RNC), R1
StrawweightJamie Moyle def. Amy Montenegro by Decision (Split)
Featherweight: Amber Leibrock def. Marina Shafir by KO (Punches), R1 :37




REACTIES