next event
search
Levin vs Schilling III op Glory 24Bron foto:

Levin vs Schilling III op Glory 24

Aug 21, 2015 Joe Schilling zal de nieuwe uitdager worden voor huidige middleweight kampioen Artem Levin op vrijdag 9 oktober op Glory 24. Het zal de derde keer worden dat de heren elkaar treffen en ditmaal een losse wedstrijd om de titel.

De heren stonden voor het eerst tegenover elkaar 2 jaar geleden in 2013 tijdens een 4 mans toernooi waar Levin de huizenhoge favoriet was voor de overwinning. Het was toch de Amerikaan die verassend het middleweight toernooi op zijn naam schreef door Levin op beslissing te verslaan. Glory had hun eerste Amerikaanse toernooi winnaar en hoopte met Schilling de Amerikaanse markt te veroveren.

Hun tweede ontmoeting was weer een finale en dit keer waren er maar liefst 8 vechters in het Last Man Standing toernooi wat Glory hun eerste PPV evenement zou worden. Wederom verraste Schilling vriend en vijand door de finale te bereiken en won van de Canadese kampioen Simon Marcus in één van Glory’s mooiste gevechten en einde. De halve finale was hij te sterk voor Wayne Barrett maar werd in de finale gestopt door Levin die een geweldig toernooi vocht en zo zijn wraak kreeg op hun eerste ontmoeting.

Artem Levin was na het toernooi de onbetwiste kampioen in het middengewicht maar dat betrof voornamelijk toernooi titels. Een vijf ronde gevecht voor de vacante titel moest nog plaatsvinden en het was Simon Marcus die de uitdager zou worden nadat hij een contender toernooi wist te winnen in een zeer sterke deelnemersveld. De titel gevecht tussen de twee was niet het type gevecht wat je verwacht van en Levin en het leek er alle schijn van te hebben dat Marcus de nieuwe kampioen zou gaan worden. Helaas voor hem dachten de juryleden daar anders over en gaven de overwinning aan Levin die hiermee ongelukkig kampioen werd.

Nu is het voor Glory meer dan logisch om Schilling een kans te geven aangezien beide heren 1-1 staan en dus nu uitgemaakt kan worden wie de beste is over drie partijen. Het zal nu wel gaan om een vijf ronde single gevecht waardoor er geen overige wedstrijden invloed kunnen hebben.



REACTIES