next event
search
Overeem vs. JDS officieelBron foto:

Overeem vs. JDS officieel

Aug 26, 2015 Het zat er aan te komen maar eindelijk is de meest besproken zwaargewicht partij een feit. Junior dos Santos zal het gaan opnemen tegen Alistair Overeem op 19 december tijdens het grote UFC on FOX evenement in Orlando, Florida.

Wat het gevecht tussen de twee zo bijzonder maakt is dat beide heren al eerder gepland stonden om tegen elkaar te vechten maar was het een verassingstest in 2012 wat roeit in het eten gooide toen Overeem positief werd getest op een verhoogde T/E ratio en kreeg hij een schorsing van 9 maanden.

Daarna verloor Junior dos Santos zijn titel aan Cain Velasquez maar wist hij wel Mark Hunt en Stipe Miocic te verslaan wat hem nog steeds de nummer twee van de divisie maakt. Overeem aan de andere kant verloor na zijn schorsing twee keer achter elkaar van zowel Bigfoot Silva en Travis Browne maar wist wel een beslissing op Frank Mir af te dwingen. Alleen werd wel weer KO geslagen door Ben Rothwell. Nu heeft hij twee winstpartijen op Struve en Nelson waardoor hij weer voorzichtig naar boven kan kijken in de ranking. Met deze partij kan hij de kortste weg naar de titel krijgen mocht hij van de nummer twee Dos Santos winnen.

De partij zal dus deel uitmaken van het grote UFC on FOX evenement en zal de co-main event zijn aangezien de titelgevecht tussen Dos Anjos en Donald Cerrone de main event wordt. Een groot voordeel voor Overeem aangezien hij nog nooit een 5 ronde wedstrijd heeft gevochten t.o.v Dos Santos. Hoewel de meeste het er over eens zijn dat de kans groot is dat deze wedstrijd voortijdig wordt beslist gezien de trackrecord van beide heren.



REACTIES