next event
search
Cowboy, Dos Anjos en Diaz krijgen boete door Reebok dealBron foto:

Cowboy, Dos Anjos en Diaz krijgen boete door Reebok deal

Jan 7, 2016 Het is de eerste keer sinds de Reebok deal in werking is gesteld dat er vechters zijn die een boete krijgen opgelegd voor het niet nakomen van hun contractuele afspraken. Zo moeten de vechters Reebok kleding aantrekken tijdens de weging en uiteraard tijdens hun gevecht.

Volgens UFC senior VP of Global Consumer Products Tracey Bleczinski hebben zij bepaalde vechters een boete opgelegd voor het overtreden van gedragsregels volgens de Reebok deal. Het gaat haar vooral om dat de vechters bewust de regels aan het overtreden waren en dat zij wisten dat wat zij deden niet mocht.

Zo heeft Donald “Cowboy” Cerrone een patch op zijn broek laten naaien. Het zou gaan om een stuk van zijn oude Muay Thai broekje, een traditie waar hij altijd aan heeft vastgehouden als eerbetoon voor zijn overleden oma. Hij weigerde dus om met zijn traditie te stoppen en koos er voor – ondanks de strenge regels – om eventuele boete te accepteren. Via twitter heeft Cowboy laten weten inderdaad een boete te hebben gekregen.

Hoewel er geen namen genoemd is de kans groot dat ook Nate Diaz een boete heeft gekregen. Hij droeg namelijk tijdens de weging geen Reebok en koos ervoor om met een spijkerbroek het podium op te gaan. Verder droeg Rafael dos Anjos een shirt van een sponsor en zal waarschijnlijk ook gestraft zijn voor zijn acties. Het is overigens niet bekend wat de hoogte van de boetes zijn. 




REACTIES