next event
search
Het is officieel: UFC komt naar RotterdamBron foto:

Het is officieel: UFC komt naar Rotterdam

Jan 8, 2016 Het hing al een paar dagen in de lucht maar nu heeft UFC officieel aangekondigd dat er een evenement zal worden gehouden in Rotterdam op 8 mei. Het was al enige tijd bekend dat de UFC zijn pijlen had gericht op de Nederlandse markt en dat men al aan het kijken waren naar opties. Zo waren de Ziggodome en RAI serieuze kandidaten. Het is dus uit eindelijk toch Ahoy, Rotterdam geworden.

Het is niet gek dat UFC graag naar Nederland wilt komen. Zo hebben wij zwaargewichten Struve en Overeem in de UFC vechten maar ook Gegard Mousasi, Siyar en Germaine de Randamie vertegenwoordigen het rood, wit en blauw vaak in het buitenland. Nu krijgen ze de kans om hun kunsten voor eigen publiek te tonen.

Hoewel er nog niks bekend is over een line-up wordt er wel gespeculeerd over een wedstrijd tussen Stefan Struve en Bigfoot Silva. Een prima main-event voor een Europees evenement. Verder verwachten wij dat Mousasi, Siyar en de Randamie ook te zien zullen zijn. Voor Overeem schat ik de kansen een stuk kleiner gezien het feit dat ze nog druk bezig zijn met contractonderhandelingen en een naam als Overeem te groot is om die op een Europese kaart te zetten. Maar na de aankondiging Anderson Silva versus Michael Bisping in Londen, twee grote namen, is alles nog mogelijk.

Voor de mensen die het evenement niet willen missen raad ik aan om je in te schrijven voor de nieuwsbrief en krijg je vaak de kans om een dag eerder kaarten te halen voordat het in de verkoop gaat. De UFC kaartverkoop voor Rotterdam zal op 24 maart starten.



REACTIES