next event
search
McGregor vs Diaz 2, Aldo vs. Edgar voor interim-titel officieel voor UFC 200Bron foto:

McGregor vs Diaz 2, Aldo vs. Edgar voor interim-titel officieel voor UFC 200

Mar 31, 2016 De UFC heeft via president Dana White de rematch tussen Conor McGregor en Nate Diaz voor UFC 200 bevestigd, Frankie Edgar en Jose Aldo vechten diezelfde avond voor de interim-vedergewicht titel. Het nieuws werd gisteren tijdens de uitzending van UFC Tonight bekend gemaakt.
De rematch tussen McGregor en Diaz zal weer op een gewicht van 170 pond gevochten worden. McGregor had maar liefst 15 gevechten op rij gewonnen maar daar kwam een einde aan toen hij tijdens UFC 196 van Nate Diaz verloor. Diaz besliste het gevecht in de tweede ronde via een “rear naked choke” en zorgt voor het eerste verlies van de populaire Ier in de UFC. Dat gevecht vocht McGregor  overigens 25 pond boven zijn gebruikelijke gewicht. Geruchten over een onmiddellijke rematch deden meteen de ronde. en nu krijgt McGregor op zaterdag 9 juli in de splinternieuwe T-Mobile Arena in Las Vegas de kans om zijn enige verlies in de UFC te wreken.

Omdat McGregor de rematch tegen Diaz vecht heeft de UFC besloten om op dezelfde avond tijdens UFC 200 een interim-kampioen in de vedergewicht divisie te kronen. Frankie Edgar, die alom wordt beschouwd als de top-ranked contender in de divisie, zal worden geconfronteerd met voormalig kampioen Jose Aldo waarbij de winnaar het titelgevecht tegen vedergewicht kampioen McGregor krijgt. McGregor won die titel vorig jaar van Jose Aldo.

Edgar verloor in 2013 zijn eerste gevecht in de vedergewicht divisie van Jose Aldo maar heeft sindsdien vijf gevechten op rij gewonnen waardoor de voormalig lichtgewicht kampioen bovenaan de rankings staat.

Aldo zal voor het eerst sinds zijn verlies tegen McGregor weer in actie komen. Aldo verloor tijdens UFC 194 binnen 13 seconden op knock-out van McGregor, dit was zijn eerste verlies in bijna een decennium.

De UFC heeft verder de volgende gevechten ook officieel bevestigd:

● Cain Velasquez vs. Travis Browne

● Johny Hendricks vs. Kelvin Gastelum

● Jim Miller vs. Takanori Gomi 

● Joe Lauzon vs. Diego Sanchez


UFC 200 zal naar verwachting nog een titel gevecht krijgen en er worden nog een aantal vrouwen gevechten verwacht.



REACTIES