next event
search
Verslag Born2Fight Bron foto:

Verslag Born2Fight

Mar 29, 2016 Zoals elk jaar organiseerde Mesut Cam op Tweede Paasdag zijn jaarlijkse Born2Fight kick- en thaiboksgala met regelmatig nog een aantal MMA partijen op het programma. Dit maal had men echter een achttal A en B-klasse partijen op het programma staan, waaronder Mesut Derin van Ubeda Sports die de hoofdpartij vocht tegen Hasan Cosar (Balans). Eerstgenoemde won deze partij op punten.
Afgezien van de hoofdpartijen en de vechters van de lokale scholen (Team Roberto/KB Arnhem/Born2Fight/Roy's Gym/Team Verhaegh/Loeffen/Ubeda) die we de afgelopen jaren op eerdere edities van Born2Fight zagen, waren er een groot aantal talenten waar men in de toekomst nog veel van gaat horen. De jeugdpartij tussen Leone Derksen van Hoes Gym tegen Nino van Vught (Team Majestic) was daar één van. Hoewel nog in de jeugd kwamen beide heren zeer beheerst over waarbij Nino in een technische partij de winst op punten pakte. Beide heren zullen denk ik binnen een jaar in de C-klasse terecht komen.

Een aantal partijen eindigden zeer snel in de eerste ronde. Aidan Yaman van KB Arnhem was compleet de weg kwijt na een stoot van Nusret Yilmaz die op KO won en Winston Fernandez plaatst een merkwaardige stoot naar de keel van Bayram Aksu, waarbij hij leek door te drukken. Dit zag er in eerste instantie erg vreemd uit, waarbij Aksu zijn nek aardig ver naar achter boog in elkaar zakte en lang bleef liggen. Ook bij de KO van Siyar Rahman die een zware blessure aan zijn been opliep was de ambulance snel ter plaatste, zo ook hier. Aksu bleef lang bewusteloos. Een rematch is wel op zijn plaatst, want het eindigde nu in een onbevredigde No-contest. Het A-klasse debuut voor Nick vd Sluis had hij graag anders willen zien, in de eerste ronde sloeg Nunyamin Bulca hem zwaar KO.

De organisatie had een zeer goede mix van opkomende talenten, lokale vechters en kopstukken weten op te stellen. Wederom was Sporthal de Helster in Elst goed vol en dus kon de promotor tevreden zijn. De sfeer was zoals altijd zeer goed te noemen, waarbij ook dit jaar geen wanklank viel in het publiek. Ondanks de 28 partijen duurde het evenement nog geen 6 uur.

Ga voor het volledige fotoverslag van Born2Fight van onze fotograaf Harmen Bakker naar ons FORUM
De uitslagen :




REACTIES