next event
search
GLORY 29: Nieky Holzken prolongeerd wereldtitelBron foto:

GLORY 29: Nieky Holzken prolongeerd wereldtitel

Apr 17, 2016 Nieky Holzken heeft zaterdagavond in het Forum in Kopenhagen tijdens zijn 100e professionele partij zijn Glory weltergewicht wereldtitel geprolongeerd. Holzken begon als de grote favoriet aan het wereldtitel gevecht en won tijdens Glory 29 unaniem op punten van de Zwitser Yoann Kongolo. Het was voor Holzken de tweede keer dat hij zijn wereldtitel met succes verdedigde. Na de wedstrijd vroeg Joe "Bazooka" Valtellini aan "The Natural" wie hij als zijn volgende tegenstander zag waarop Holzken reageerde dat hij graag een rematch tegen hem zou willen vechten.
Holzken is bezig aan een indrukwekkende zegereeks in de weltergewichtdivisie van Glory, zijn overwinning op Kongolo was Holzkens tiende overwinning op rij bij Glory.



Naast Nieky Holzken kwamen ook de Nederlanders Jahfarr Wilnis en Ismael 'Mr. Pain' Londt tijdens Glory 29 in actie. Londt nam het in de eerste halve finale van het Glory zwaargewicht contender toernooi op tegen de Braziliaan Anderson 'Braddock' Silva. Londt won deze partij na drie rondes op beslissing. Wilnis moest het opnemen tegen de Rus Kirill Kornilov, ook Wilnis won zijn eerste partij op beslissing.

De finale tussen Wilnis en Londt werd door Londt op punten gewonnen waardoor hij de volgende uitdager voor de titel van zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven zal zijn.

Glory maakte gisteravond bekend dat ze op zaterdag 25 juni terugkeren naar Amsterdam, dan zal in de RAI Amsterdam Glory 31 plaatsvinden waar o.a. de titelgevechten tussen licht zwaargewichten Vakhitov en Bouzidi en lichtgewichten van Roosmalen en Sittichai op het programma zullen staan.


Bekijk hieronder de volledige uitslagen van Glory 29 en het een video van het titelgevecht tussen Holzken en Kongolo :

Nieky Holzken def. Yoann Kongolo by unanimous decision – for welterweight title
Ismael Londt def. Jahfarr Wilnis by split decision – heavyweight contender tournament final
Serhiy Adamchuk def. Mohammed El-Mir by decision
Ismael Londt def. Anderson “Braddock” Silva by decision – heavyweight contender tournament semifinal
Jahfarr Wilnis def. Kirill Kornilov by decision – heavyweight contender tournament semifinal
Zack Mwekassa def. Zinedine Hameur-Lain by unanimous decision
Tomas Mozny def. Cihad Kepenek by extra round decision
Meran Zangana def. Jonatan Oliveira by TKO (knee). Round 3, 0:17
Abdou Karim Chorr def. Rhassan Muhareb by decision
Harut Grigorian def. Maximo Suarez by TKO (punch and knee). Round 1, 2:55




REACTIES