next event
search
Conor McGregor niet op UFC 200Bron foto:

Conor McGregor niet op UFC 200

Apr 20, 2016 De main event van het grote UFC 200 Nate Diaz versus Conor McGregor is van tafel. In een zeer verassende wending heeft de UFC besloten om hun kip met de gouden eieren van de line up te halen nadat hij weigerde om naar Las Vegas te komen voor de persconferentie.

Het begon allemaal gister toen Conor McGregor een merkwaardige tweet de wereld in stuurde met de tekst: “I have decided to retire young. Thanks for the cheese. Catch ya’s later.”. Vele namen dit bericht niet serieus maar naarmate steeds meer bevestigingen kwamen waaronder zijn trainer begon de roddelcircuit echt op gang te komen.

Had hij er geen zin in? Of was hij zo aangeslagen door het overlijden van een vechter in Ierland? Of was er meer aan de hand? Dat laatste bleek het geval te zijn toen Dana White aankondigde dat Conor McGregor niet meer zal vechten op UFC 200. In een verklaring (zie video) geeft hij aan dat Conor McGregor geen zin had om naar de persconferentie te komen en het schieten van een commercial. Dit soort verplichtingen zijn contractueel vastgelegd en het simpel weigeren zal niet ongestraft gaan ook al ben je Conor McGregor. UFC laat dus duidelijk zien dat een vechter nooit groter mag zijn dan de promotie.

Het is overigens niet de eerste keer dat de UFC zo een resoluut besluit neemt. Dit gebeurde ook toen Nick Diaz de persconferentie tegen GSP miste en werd ook van de line up gehaald. Al met al een zeer interessante ontwikkeling en het is dan ook de vraag of Conor door deze actie echt stopt met M.M.A. 




REACTIES