next event
search
Hesdy Gerges vrijgesproken!Bron foto:

Hesdy Gerges vrijgesproken!

Apr 20, 2016 Zwaargewicht kickbokser Hesdy Gerges is vrijgesproken in een grote cocaïnezaak. In 2010 waren er enkele mannen in zijn gezelschap gepakt tijdens een inval met 128 kilo cocaïne. Omdat hij dat weekend met een aantal op stap was geweest werd hij ook veroordeeld voor 4,5 jaar.

Hesdy Gerges heeft altijd ontkent dat hij er mee te maken had. Op het moment van de inval was hij zelf ook niet aanwezig maar toch zag de Belgischer rechter dit anders. Het was van het begin af aan geen overtuigende zaak en de bewijs tegen Gerges was flinterdun en het was dan ook een schok voor vele dat hij werd veroordeeld. Dat nieuws had destijds grote gevolgen voor Gerges, zo werd hij op het laatste moment van de Glory line up gehaald in Amsterdam.

Na zes jaar krijgt Gerges eindelijk zijn gelijk want de hoogste rechtbank in België heeft hem vrijgesproken van alle aanklachten. Volgens de rechter zijn er te veel fouten gemaakt in het onderzoek en is Gerges onschuldig. Hopen dat hij nu zich weer kan focussen op zijn carrière en dat hij alsnog een kans krijgt in Glory. Goed voor hem dat hij dit hoofdstuk positief kan afsluiten. 




REACTIES