next event
search
Interview Tyrone Spong, definitief gestopt met kickboksen ?Bron foto:

Interview Tyrone Spong, definitief gestopt met kickboksen ?

Apr 15, 2016 De Surinaams-Nederlandse kickbokser Tyrone Spong ook bekend als "King of the Ring" laat tijdens een interview met MMA Fighting weten dat hij in principe stopt met kickboksen. Spong domineerde jaren lang de middengewicht divisie totdat hij in 2008 de overstap naar de zwaargewichten maakte. Hij kwam o.a. uit voor It's Showtime, K-1, Slamm en Glory en wist daar vele titels op zijn naam te schrijven.
Tyrone Spong werd in 2011 door Rashad Evans naar de VS gehaald om daar met het jonge team van de Blackzilians te trainen. Eenmaal gesetteld bij het team van Evans maakte Spong heel voorzichtig bekend dat hij wel openstond voor MMA. Ruim een jaar later, in september 2012, bevestigde de King of the Ring zijn overstap naar het MMA.

Spong maakte op 3 november 2012 tijdens de World Series of Fighting 1 zijn langverwachte MMA debuut tegen Travis Bartlett, hij won deze partij op knock-out in de eerste ronde. Spong vocht op 10 augustus 2013 tijdens World Series of Fighting 4 zijn tweede en laatste MMA partij, toen won hij in de main event op beslissing van Angel DeAnda.

Op 12 april 2014 was Spong een van de vier deelnemers aan het "Glory 15 Light Heavyweight World Championship Tournament" in Istanbul, Turkije. Hij won zijn eerste gevecht tegen Saulo Cavalari via een beslissing en vocht in de finale de langverwachte rematch tegen de Turk Gokhan Saki. Halverwege de eerste ronde gaf Spong een lowkick, Saki blokte deze waarbij Spong op gruwlijke wijze zijn been brak en de partij werd onmiddelijk gestaakt.

Spong onderging een operatie aan zijn gebroken been maar heeft sindsdien geen kickbokspartij meer gevochten.

Spong wil zich nu richten op zijn professionele boks carriere en heeft inmiddels een record van 4-0

Bekijk hieronder een interwiew van Spong met MMA Fighting



REACTIES