next event
search
Miesha Tate Heeft 'Unfinished Business’ met Ronda RouseyBron foto:

Miesha Tate Heeft 'Unfinished Business’ met Ronda Rousey

Apr 13, 2016 UFC bantamgewicht vrouwen kampioen Miesha Tate en voormalig kampioen Ronda Rousey hebben nogal een geschiedenis. Tate won in 2011 door Marloes Coenen via submission te verslaan de Strikeforce bantamgewicht titel in de vrouwen divisie, deze titel verloor ze toen ze die voor de eerste keer verdedigde op arm bar aan Ronda Rousey.
Nadat de UFC vanwege een  blessure van Cat Zingano op zoek moest naar een nieuwe coach voor The Ultimate Fighter 18 (TUF) besloten ze Tate als vervanger op te roepen. Tate stond tijdens de reality serie van de UFC als coach tegenover Ronda Rousey en hun afkeer voor elkaar was duidelijk. TUF 18 werd in het najaar van 2013 op televisie uitgezonden en aan het einde van het seizoen vochten Tate en Rousey hun langverwachte rematch, dit keer stond de UFC titel op het spel.

Het gevecht duurde langer dan hun vorige gevecht in Strikeforce, maar het resultaat was hetzelfde. Rousey versloeg Tate via een arm bar in de derde ronde en behield haar titel.

Er kwam een abrupt eind aan Rousey’s schrik bewind toen ze tijdens UFC 193 in de tweede ronde verrassend op knock-out van Holly Holm verloor.

Holm wilde actief blijven en was niet bereid om op Rousey  te wachten totdat die weer klaar was om de rematch te vechten maar besloot in plaats daarvan haar titel tijdens UFC 196 tegen Tate te verdedigen. Tate versloeg Holm in de laatste ronde en mocht zich de nieuwe UFC bantam gewicht kampioen noemen.

Tate zal tijdens UFC 200 haar titel tegen Manda Nunes verdedigen maar is in gedachte al bij haar mogelijke trilogie partij tegen Rousey, Tate zegt dat ze nog iets goed te maken heeft.

“Het voelt alsof ik onafgemaakte zaken heb. Ik voel me op dit moment super goed en ben in de beste vorm van mijn carrière, ik ben echt op de goede plek op dit moment, " vertelde Tate aan FOX Sports Live.

"Ik heb een geweldig team achter me. Mentaal, fysiek, emotioneel: Ik heb alle vinkjes op dit moment. Ik voel me zo goed en zo zeker," voegde ze eraan toe. "Idealiter wil ik mijn  volgende partij graag tegen Ronda vechten (na Nunes)."

Bekijk in de video hieronder highlight van het titelgevecht tussen Holly Holm en Miesha Tate



REACTIES