next event
search
Sergino Kanters plaatst zich voor Final 16 van Kunlun FightBron foto:

Sergino Kanters plaatst zich voor Final 16 van Kunlun Fight

Apr 14, 2016 Op zaterdag 9 april vond in China alweer de 42e editie van Kunlun Fight plaats. Serginio Kanters moest zich in poule H van het Kunlun Fight middengewicht "World Championship Tournament" proberen te kwalificeren voor de final 16 later dit jaar. Hij nam het in de eerste halve finale op tegen Saiyok Pumpanmuang en wist voor een upset te zorgen door na een extra ronde verrassend van de Thaise legende te winnen. Saiyok is een voormalig kampioen van de Rajadamnern & Lumpinee stadions.
De andere halve finale ging tussen de Spanjaard David Calvo en de Chinees Feng Lei, Calvo won het gevecht door een knock-out in de eerste ronde maar kon vanwege een blessure aan zijn hand niet verder.

Calvo werd vervangen door de winnaar van de reseve partij tussen Zhong Weipeng en Xu Shun, Weipeng won deze partij.

In de finale sloeg Kanters de Chinees al in de eerste ronde knock-out waardoor hij zich voor de final 16 plaatste

Dit is wat Kanters via zijn social media liet weten:

"De meesten zullen het waarschijnlijk al weten, maar ik wil nog even de tijd nemen om het volgende op facebook te plaatsen nu ik eindelijk bijgekomen ben van mijn trip.

Afgelopen weekend heb ik in China een 4-mans toernooi gevochten voor de kwalificatie voor de Final 16 van Kunlun. In de eerste ronde heb ik gevochten tegen niemand minder dan Muay Thai legende Saiyok Pumpanmuang. Echte kenners weten wie deze man is en het is een eer voor mij geweest om tegen deze man te mogen vechten. Ik heb er zelfs de winst uit kunnen halen, waar ik dan ook heel blij mee ben. Vervolgens heb ik de finale ook kunnen winnen van Zhong Weipeng. Ik heb me dus gekwalificeerd voor de Final 16 van Kunlun. Deze prestatie was niet mogenlijk geweest zonder mijn trainer Lucien Carbin en mijn team FFC/Pancration Daarbij is de steun van mijn familie en sponsors ook essentieel geweest bij het binnenhalen van de winst. Daarom wil ik www.vechtsportonline.nl bedanken voor het voorzien van mijn sportspullen en SPC Amsterdam bedanken voor de medische steun.

Hieronder voor de liefhebber zijn mijn gevechten van afgelopen weekend te zien, veel kijkplezier"







REACTIES