next event
search
Tiffany Bron foto:

Tiffany "Time Bomb" van Soest tekent bij Glory en Invicta FC

Apr 9, 2016 Voormalig Lion Fight kampioen Tiffany van Soest heeft volgens de laatste berichten een contract bij zowel GLORY als Invicta Fighting Championships getekend. Van Soest heeft een record van 15-2-1 in het muay thai en kickboksen en zal haar professionele MMA debuut bij Invicta FC gaan maken. Ze speelt al langer met het idee om MMA te gaan vechten en heeft de afgelopen jaren al veel aan cross-training in het worstelen en jiu-jitsu gedaan. Ze is verhuisd naar Bali, Indonesië, en traint en doceert momenteel bij Bali Muay Thai & MMA met Andrew en Anthony Leone.
"Ik ben meer dan blij met deze ongelooflijke kans om niet bij één, maar bij twee van de beste vechtsport organisaties te tekenen”, zegt Van Soest. “Staand vechten is altijd al mijn passie geweest maar ik kan niet wachten om mijn MMA debuut te maken, om in beide sporten te kunnen concurreren is een droom die uitkomt en ik kan niet gelukkiger zijn."

"Timebomb" zal op vrijdag 13 mei vanuit The Forum in Los Angeles haar debuut voor Glory maken als ze het tijdens Glory 30 tegen Jeri "Fists of Fury" Sitzes op neemt. Dit is een rematch, in 2012 vochten ze een muay thai partij tegen elkaar, die partij won van Soest op beslissing.

Glory heeft nog geen officiële vrouwen divisie maar heeft met het binnenhalen van van Soest een begin gemaakt. Van Soest zal naar verwachting gaan vechten op een gewicht van 125 pond, dezelfde gewichtsklasse waarin ze voor het grootste deel van haar carrière vocht

"We zijn zeer verheugd om Tiffany bij Glory aan boord te hebben, bij ons vechten de beste vechters ter wereld.", aldus GLORY CEO Jon J Franklin. "Tiffany hoort daar zeker bij.”

Het is nog niet bekend wanneer ze haar debuut voor Invicta FC zal maken, maar zal naar verwachting ergens deze zomer plaatsvinden. Van Soest zal in de strawweight divisie uit gaan komen.

"Tiffany is een van de beste vechters in het muay thai en nu wil ze zich bewijzen tegen een aantal van de top strawweights in het MMA," zei Invicta FC president Shannon Knapp. "Wat is hier niet leuk aan? De fans te winnen hier."






REACTIES