next event
search
Wanderlei Silva wil bij Bellator tegen Kimbo Slice vechtenBron foto:

Wanderlei Silva wil bij Bellator tegen Kimbo Slice vechten

Apr 8, 2016 Voormalig Pride FC licht zwaargewicht kampioen en UFC veteraan Wanderlei Silva kondigde in 2013 na de controverses rond een willekeurige drugtest in Las Vegas zijn afscheid van de sport aan. "The Axe Murderer" die nog tot mei 2017 door de Nevada Athletic Commissie geschorst vertelde in “The MMA Hour” tegen Ariel Helwani dat hij van plan is om in juni of juli zijn Bellator debuut te maken en dat zijn tegenstander Kimbo Slice zou kunnen zijn.
"Ik wil interessante partijen vechten", aldus Silva. "In Bellator zou ik graag tegen Kimbo vechten en ik ga niet naar de grond, ik wil op zijn gebied vechten. Ik wil een goede show met veel emotie aan mijn fans geven, als ik dat niet meer kan dan ga ik echt stoppen maar nu voel ik me goed. "

"Ik hou van wat Scott Coker en Mike Kogan aan het doen zijn", zegt Silva als hij probeert uit te leggen waarom hij een contract met Bellator ondertekende. "Ze boden me echt goed geld en het is goed voor mij, het is goed voor Bellator en het is goed voor de fans dat ik terug ga komen."

De Braziliaanse veteraan met een professioneel record van 35-12-1-1 zal later dit jaar ook bij de nieuwe Japanse MMA organisatie Rizin zijn debuut maken.

"De waarheid is dat ik op de oude Pride regels wil vechten, ik wil andere vechters op de grond in het gezicht schoppen.” zei de voormalige Pride kampioen. "Met deze regel kan ik denk tegen iedereen vechten. Ik ga bij Rizin aan het toernooi meedoen” voegde hij eraan toe. "Het eerste evenement is in september en de finale van het toernooi zal in december plaats vinden waarbij de winnaar twee gevechten op een avond moet vechten."

Als alles in 2016 goed gaat voor "The Axe Murderer", dan is hij bereid om het tegen zwaargewicht legende Fedor Emelianenko op te nemen. Fedor maakte vorig jaar met een snelle overwinning op Jaideep Singh zijn officiële comeback.

"Ik hoop dat ik binnenkort tegen Fedor mag vechten, ik heb respect voor hem en ik hou van hem maar de waarheid is dat ik mezelf tegen hem wil testen.”



REACTIES