next event
search
Conor McGregor in Forbes Top 100 best betaalde atletenBron foto:

Conor McGregor in Forbes Top 100 best betaalde atleten

Jun 9, 2016 Forbes publiceerde deze week hun top 100 van de best betaalde atleten in de wereld lijst en dit keer staat er ook een mixed martial arts vechter tussen namelijk UFC vedergewicht kampioen Conor McGregor. De 27-jarige Ier verdiende $ 22.000.000,- en staat op # 85 in de Forbes top 100.


McGregor heeft het afgelopen jaar drie keer gevochten waarvan zijn titelgevecht tegen Jose Ado en zijn gevecht tegen Nate Diaz tot twee van de drie grootste “pay-per-view” evenementen aller tijden horen. Toen hij Jose Aldo knock-out sloeg werden er 1,2 miljoen ppv’s verkocht en voor zijn gevecht tegen Diaz, die Mcgregor verloor, werden zelfs 1,5 miljoen ppv’s verkocht.

McGregor is de enige UFC vechter in de Forbes top 100. Hij verdiende hetzelfde bedrag aan inkomsten als Boston Rex Sox speler David Ortiz, en meer dan tennisster Maria Sharapova, bokser Canelo Alvarez en Yankees speler Alex Rodriguez.

Bovenaan de lijst van best betaalde atleten in 2016 staat voetbal superster Cristiano Ronaldo, die kon het afgelopen jaar een bedrag van $ 88.000.000 op zijn bankrekening bijschrijven.




REACTIES