next event
search
Voormalig UFC lichtgewicht kampioen Anthony Pettis wilt een klasse dalen tot vedergewichtBron foto:

Voormalig UFC lichtgewicht kampioen Anthony Pettis wilt een klasse dalen tot vedergewicht

Jun 9, 2016 Na 3 verliezen achter elkaar heeft voormalig UFC lichtgewicht kampioen Anthony Pettis besloten om gewichtsklasse te dalen tot vedergewicht
Pettis onthulde gisteren zijn plan om een stap te maken naar het vedergewicht, in deze divisie heeft hij - in zijn negen jarige loopbaan - nooit gestreden.

"Showtime" kondigde dit aan op zijn officiële Instagram account. Hij zal een beroep gaan doen op de diensten van voedingsdeskundige Mike Dolce om toezicht te houden bij het afvallen.

Pettis had 3 jaar geleden al aangekondigd om naar de vedergewicht klasse over te stappen voor de wedstrijd tegen de voormalige kampioen vedergewicht Jose Aldo op UFC 163, maar tijdens de training raakte hij geblesseerd en werd hij uiteindelijk in die partij vervangen doordelijk Chan Sung Jung.

Kort daarna bood de UFC Pettis een titel gevecht lichtgewicht aan, die hij toen op UFC 164 in de eerste ronde won van Benson Henderson. Pettis heeft zijn titel toen éénmaal met succes verdedigd maar de keer daarna verloor hij deze op UFC 185 aan Rafael dos Anjos.

Vanaf toen is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan. Na het nemen van vrije tijd om te herstellen van een gebroken oogkas die hij had opgelopen in de strijd met dos Anjos, verloor hij bij UFC Fight Night 81 van Eddie Alvarez en op UFC 197 verloor hij van Edson Barboza.

Pettis gelooft dat het afvallen naar de vedergewicht klasse hem weer opnieuw winst partijen zal gaan opleveren.

We blijven het op de voet volgen!



REACTIES