next event
search
Fotoverslag part 1: WORLD FIGHTING LEAGUE - MMA

Fotoverslag part 1: WORLD FIGHTING LEAGUE - MMA

May 31, 2017 De World Fighting League is al bekend om zijn spetterende kickboksgala’s die men de laatste jaren heeft neergezet in Nederland. Zo had men vorige maand nog het afscheid van K-1 legende Peter Aerts. Nu heeft de WFL ook zijn vleugels uitgespreid naar het MMA. Afgelopen zaterdag was in het ‘Topsport centrum’ in Almere de vuurdoop hiervan. Men had de tribunes afgeschermd en de grote zaal een mooie arena gebouwd met in het midden een octogan waar de wedstrijden in werden gehouden. En ondanks het zeer warme weer en de korte voorbereiding en beperkte reclame vooraf hadden de MMA fans de weg redelijk weten te vinden naar Almere. Hier werden zij getrakteerd op 18 MMA partijen waar van 12 pro partijen. En was er nog een viermans grappling toernooi. De WFL heeft ook een exclusieve deal met Spike in de wacht gesleept en zullen binnenkort veel van deze partijen te zien zijn op deze zender.


Mixfight was uiteraard ook weer ter plaatse voor een verslag en foto’s. Hier in dit eerste deel van het verslag de partijen voor de laatste pauze. Deze bestonden uit enkele amateur en enkele pro partijen en een grappling viermans toernooi.


Yann Liasse wist een mooie overwinning te halen in de 3e ronde met een rear naked choke tegen Piotr Skupniewicz. In de partij daarna viel de beslissing al vroeg in de partij toen Marciano Lantinga in de 1e ronde met een armbar van Gurkal Cencal wist te winnen. Nog sneller was de partij afgelopen tussen Soufyan Aarab en Timo Iskakov. Soufyan komt gelijkt na de bel naar voren met zware mokerslagen en slaat zijn tegenstander naar de grond. Hier maakt hij het af met enkele harde stoten waarna de scheidsrechter moet ingrijpen en de partij stopt.In het grappling toernooi werden de halve finales snel beslist.Sander Bakkum wist door een triangel te winnen van PJ van Beest en Lincoln White versloeg Deleon Alves met een leglock. In de finale traden beide vechters tegen elkaar en vochten de hele aprtij uit die op punten werd gewonnen door Sander Bakkum die daarmee het toernooi op zijn naam zette.


In de eerste pro partij van de avond boekte Tony van Dijk een snelle overwinning in de 1e ronde op Omar Farouq dmv een triangle. Michel Landvreugd was wellicht de pechvogel van de avond. Hij moest zijn partij staken tijdens het grondgevecht omdat hij last van zijn ogen kreeg en niks meer zag. Hierdoor won Jan Quaeyhaegens de partij op opgave.

Een van de mooiste partijen van de avond was tussen Leon Jansen en Egor Nagornov. Leon Jansen wist de partij goed te controleren door Egor steeds naar de grond te halen. Egor was echter fysiek erg sterk en bleef gevaarlijk omdat overal veel power in zat. Zo wist hij in de 1e ronde op wonderbaarlijke wijze uit een ground and pound en uit een armbar te ontsnappen. In de 2e ronde echter wist Leon echter toe te slaan en nu kon Egor niet meer ontsnappen uit een armbar en moest hij afkloppen. Een prachtige overwinning in een schitterende partij van Leon Jansen die zo veel had gegeven dat hij na afloop ondersteund naar de kleedkamer moest worden begeleid onder luid applaus van het publiek.In de partijen die nog volgde tot aan de pauze ging het hierna erg snel. Hasib Fayzi scoorde de snelste KO van de avond door als een Tom Berenger met een ‘one shot one kill’ gelijk na het begin zijn tegenstander Youssef Tholel zwaar KO te slaan met een linkse. Ook Pieter Buist had niet veel tijd nodig om zijn partij te beslissen en won op een triangel in de 1e ronde van Jose Java Kikumbi. 

Klik hier om het gehele fotoverslag te bekijken.


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Polaris 5 Prologue: Episode 3 - Jake Shields, Dan Strauss, Brad Pickett, Phil Harris
 

Polaris 5 Prologue: Episode 3 - Jake Shields, Dan Strauss, Brad Pickett, Phil Harris

MMA 
Polaris 5 - August 19th - Live and Exclusive on UFC FIGHT PASS. Dillon Danis vs Garry Tonon Dan Strauss vs Jake Shields Phil Harris vs Brad Pickett Caol Uno vs Vitor Shaolin AJ Agazarm...
20 August 2017 / door Kemal bekijk
Polaris 5 Prologue: Episode 2 - Brad Pickett, Phil Harris, Vitor Shaolin, Caol Uno
 

Polaris 5 Prologue: Episode 2 - Brad Pickett, Phil Harris, Vitor Shaolin, Caol Uno

MMA 
Polaris 5 - August 19th - Live and Exclusive on UFC FIGHT PASS. Dillon Danis vs Garry Tonon
19 August 2017 / door Kemal bekijk
Polaris 5 Prologue: Episode 1 - Dillon Danis, Garry Tonon, Jake Shields, Dan Strauss
 

Polaris 5 Prologue: Episode 1 - Dillon Danis, Garry Tonon, Jake Shields, Dan Strauss

MMA 
Polaris 5 - August 19th - Live and Exclusive on UFC FIGHT PASS. Dillon Danis vs Garry Tonon
18 August 2017 / door Kemal bekijk
Best Knockout Combos in MMA
 

Best Knockout Combos in MMA

Best Knockout and Knockdown Combos in MMA. Combinations that are capable of putting your opponent on the shoulder blades.
17 August 2017 / door Kemal bekijk
Polaris 5: Tonon vs Danis 2 - Saturday on UFC FIGHT PASS
 

Polaris 5: Tonon vs Danis 2 - Saturday on UFC FIGHT PASS

MMA 
Polaris 5 is live on UFC FIGHT PASS on Saturday at 1:30pm ET with bouts including Jake Shields vs Dan Strauss, Brad Pickett vs Phil Harris and a main event rematch between Garry Tonon and...
16 August 2017 / door Kemal bekijk
Conor McGregor Discusses Mayweather, Racism Accusations, Malignaggi, $100M payday
 

Conor McGregor Discusses Mayweather, Racism Accusations, Malignaggi, $100M payday

BOKSEN 
Ahead of his highly anticipated fight against Floyd Mayweather, Conor McGregor discusses the journey to the fight, fatherhood, being accused of racism, his expected $100 million payday,...
15 August 2017 / door Kemal bekijk