next event
search
Fotoverslag part 1: WORLD FIGHTING LEAGUE - MMA

Fotoverslag part 1: WORLD FIGHTING LEAGUE - MMA

May 31, 2017 De World Fighting League is al bekend om zijn spetterende kickboksgala’s die men de laatste jaren heeft neergezet in Nederland. Zo had men vorige maand nog het afscheid van K-1 legende Peter Aerts. Nu heeft de WFL ook zijn vleugels uitgespreid naar het MMA. Afgelopen zaterdag was in het ‘Topsport centrum’ in Almere de vuurdoop hiervan. Men had de tribunes afgeschermd en de grote zaal een mooie arena gebouwd met in het midden een octogan waar de wedstrijden in werden gehouden. En ondanks het zeer warme weer en de korte voorbereiding en beperkte reclame vooraf hadden de MMA fans de weg redelijk weten te vinden naar Almere. Hier werden zij getrakteerd op 18 MMA partijen waar van 12 pro partijen. En was er nog een viermans grappling toernooi. De WFL heeft ook een exclusieve deal met Spike in de wacht gesleept en zullen binnenkort veel van deze partijen te zien zijn op deze zender.


Mixfight was uiteraard ook weer ter plaatse voor een verslag en foto’s. Hier in dit eerste deel van het verslag de partijen voor de laatste pauze. Deze bestonden uit enkele amateur en enkele pro partijen en een grappling viermans toernooi.


Yann Liasse wist een mooie overwinning te halen in de 3e ronde met een rear naked choke tegen Piotr Skupniewicz. In de partij daarna viel de beslissing al vroeg in de partij toen Marciano Lantinga in de 1e ronde met een armbar van Gurkal Cencal wist te winnen. Nog sneller was de partij afgelopen tussen Soufyan Aarab en Timo Iskakov. Soufyan komt gelijkt na de bel naar voren met zware mokerslagen en slaat zijn tegenstander naar de grond. Hier maakt hij het af met enkele harde stoten waarna de scheidsrechter moet ingrijpen en de partij stopt.In het grappling toernooi werden de halve finales snel beslist.Sander Bakkum wist door een triangel te winnen van PJ van Beest en Lincoln White versloeg Deleon Alves met een leglock. In de finale traden beide vechters tegen elkaar en vochten de hele aprtij uit die op punten werd gewonnen door Sander Bakkum die daarmee het toernooi op zijn naam zette.


In de eerste pro partij van de avond boekte Tony van Dijk een snelle overwinning in de 1e ronde op Omar Farouq dmv een triangle. Michel Landvreugd was wellicht de pechvogel van de avond. Hij moest zijn partij staken tijdens het grondgevecht omdat hij last van zijn ogen kreeg en niks meer zag. Hierdoor won Jan Quaeyhaegens de partij op opgave.

Een van de mooiste partijen van de avond was tussen Leon Jansen en Egor Nagornov. Leon Jansen wist de partij goed te controleren door Egor steeds naar de grond te halen. Egor was echter fysiek erg sterk en bleef gevaarlijk omdat overal veel power in zat. Zo wist hij in de 1e ronde op wonderbaarlijke wijze uit een ground and pound en uit een armbar te ontsnappen. In de 2e ronde echter wist Leon echter toe te slaan en nu kon Egor niet meer ontsnappen uit een armbar en moest hij afkloppen. Een prachtige overwinning in een schitterende partij van Leon Jansen die zo veel had gegeven dat hij na afloop ondersteund naar de kleedkamer moest worden begeleid onder luid applaus van het publiek.In de partijen die nog volgde tot aan de pauze ging het hierna erg snel. Hasib Fayzi scoorde de snelste KO van de avond door als een Tom Berenger met een ‘one shot one kill’ gelijk na het begin zijn tegenstander Youssef Tholel zwaar KO te slaan met een linkse. Ook Pieter Buist had niet veel tijd nodig om zijn partij te beslissen en won op een triangel in de 1e ronde van Jose Java Kikumbi. 

Klik hier om het gehele fotoverslag te bekijken.


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135
 

UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135

MMA 
Forrest Griffin and Matt Parrino break down the changes in the rankings, including Holly Holm's move up at 135 pounds to No. 2. Plus, a look ahead to the huge lightweight showdown Sunday...
25 June 2017 / door Kemal bekijk
KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk
 

KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk

MMA 
Before BJ Penn returns to the Octagon at Fight Night Oklahoma City check out his last second KO of Sean Sherk back in 2008.
24 June 2017 / door Kemal bekijk
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
 

MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017

MMA 
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
23 June 2017 / door Kemal bekijk
Super Tricks and Moves in MMA
 

Super Tricks and Moves in MMA

MMA 
Super Creative Tricks, Punches and Moves in MMA! Flying uppercut, kicks, superman punch, flying armbar and submissions, rare submissions, double twist kicks and etc.
22 June 2017 / door Kemal bekijk
The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!
 

The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!

BOKSEN 
The most dazzling, sensational boxer to ever grace the world. Sugar Ray Robinson is regarded by many as the greatest boxer that ever lived pound for pound, some say hes the greatest...
21 June 2017 / door Kemal bekijk
Bruce Lee | The God Of MMA
 

Bruce Lee | The God Of MMA

MMA 
Bruce Lee was not only the first man to popularise Mixed Martial Arts, he is also the unprecedented master of it as well. Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 5 Bruce Lee...
20 June 2017 / door Kemal bekijk