next event
search
Grol blijft actief in ’eigen’ gewichtsklasseBron foto:

Grol blijft actief in ’eigen’ gewichtsklasse

Jun 19, 2017 Henk Grol ziet af van een overstap naar het zwaargewicht. Na lang wikken en wegen heeft de 32-jarige judoka besloten om op de wereldkampioenschappen in Budapest uit te komen in de voor hem vertrouwde gewichtsklasse tot 100 kilogram.

"Ik heb alles nog eens goed op een rijtje gezet en ben tot de conclusie gekomen dat in de -100 mijn kansen op een wereldtitel het grootst zijn”, zegt de drievoudig Europees kampioen. Grol kwam vorig jaar zomer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor het laatst in actie. Op Braziliaanse bodem ging hij in zijn tweede partij onderuit, waardoor zijn (gouden) olympische droom uiteenspatte.

Omdat Grol het afvallen helemaal beu was, overwoog hij zijn carrière voort te zetten in de categorie boven 100 kilogram. Maar dat ziet hij nu dus toch niet zitten. "Ik ben iets te licht om in het zwaargewicht voor de hoofdprijs mee te doen”, aldus de geboren Veendammer, die in 2009, 2010 en 2013 tweede van de wereld werd.

De WK in Hongarije worden gehouden van 28 augustus tot en met 3 september. Grol wil in het najaar ook deelnemen aan de wereldtitelstrijd open klasse. Dat toernooi is medio november in Marokko.

Bron




REACTIES