next event
search
UFC neemt De Randamie titel afBron foto:

UFC neemt De Randamie titel af

Jun 19, 2017 Germaine de Randamie is haar wereldtitel alweer kwijt. De Nederlandse kroonde zich in februari tot kampioen van de nieuw opgerichte vedergewichtdivisie, maar de UFC heeft besloten om haar de kampioensgordel te ontnemen. 

De Amerikaanse MMA-organisatie maakte maandag bekend dat de Braziliaanse Cris Cyborg en de Australische Megan Anderson op 29 juli gaan uitmaken wie de nieuwe kampioene wordt.

De Randamie won de titel na een omstreden zege op Holly Holm. De Utrechtse zegevierde op punten, maar deelde tot twee keer toe een harde stoot uit na de bel. Hetgeen tot veel commotie leidde. Holm wilde na het duel aanvankelijk in beroep gaan, maar zag daar later toch weer van af.
De UFC was voornemens om De Randamie haar titel te laten verdedigen tegen Cyborg, maar daar had de Nederlandse geen trek in. Ze zag een gevecht met de Braziliaanse totaal niet zitten vanwege diens dopingverleden. Bovendien wilde De Randamie eerst volledig herstellen van een handblessure.

"De UFC heeft Germaine de Randamie laten weten dat ze niet langer de vedergewichtkampioene is. Dit omdat ze haar titel niet wilde verdedigen tegen de nummer één uitdager Cris Cyborg. De UFC verwacht dat elke kampioen, om de integriteit van de sport te behouden, de strijd aangaat met haar concurrenten."

The Iron Lady heeft inmiddels via haar Facebook pagina onderstaande reactie gegeven:




Bron



REACTIES