next event
search
MMA-legende Harris breekt arm van uitdagende tegenstander in afscheidsgevechtBron foto:

MMA-legende Harris breekt arm van uitdagende tegenstander in afscheidsgevecht

Oct 26, 2017 Maak MMA-vechter Gerald Harris, die als bijnaam de ‘Slam King’ heeft, niet al te gek. Vooral niet in zijn laatste gevecht ooit terwijl zijn moeder toekijkt in het publiek.
Harris zal zijn afscheidswedstrijd niet snel vergeten. De Amerikaanse kooiveteraan en beruchte UFC-vechter nam dit weekend afscheid van de sport in zijn thuisstad Tulsa in Oklahoma. Harris, in de UFC goed voor 3 overwinningen en 1 nederlaag, stond in zijn 11-jarige loopbaan bekend om zijn zogenaamde power slams, waarbij hij de tegenstander optilt om hem dan zwaar tegen de vloer te keilen.

Grote mond
Die move doet hij alleen als zijn tegenstanders het heel erg bont maken. Ook nu begon zijn tegenstander, Matt McKeon, hem uit te dagen. "Waar is die slam king nu?", riep hij zich hardop af. Harris was piswoest. "Hij noemde me zelfs b*tch! En dat terwijl mijn moeder in het publiek zat!"

Dat bleek een behoorlijk foutje te zijn geweest van McKeon. Net op de manier hoe hij vele andere gevechten tot een einde bracht, pakte ‘Hurricane’ Harris niet veel later uit met een nieuwe power slam en dat was meteen zijn allerlaatste ooit.

Krak!
In plaats van McKeon op zijn rug te laten vallen, probeerde die zijn val te breken door zijn linkerarm neer te zetten. Die moet vervolgens zoveel druk opvangen, dat zijn arm breekt. Harris sluit zijn carrière met een record af van 25-5. De 25ste en laatste zege was ongetwijfeld zijn gekste ooit!

Bron



REACTIES