next event
search
Gradus Kraus Nederlands kampioen boksenBron foto: Gradus Kraus

Gradus Kraus Nederlands kampioen boksen

Dec 11, 2017 Zondag 10 december vond in Alphen aan de Rijn het NK boksen plaats. Een van de deelnemers aan het NK was de 16 jarige Ossenaar Gradus Kraus.

Gradus Kraus moest het opnemen tegen zijn voormalig teamgenoot Brian Vossen en werd na afloop van de partij tot winnaar uitgeroepen en won hiermee de Nederlandse titel tot 63 kg.

Gradus is de zoon van Albert Kraus en is zowel in het boksen als kickboksen actief en heeft net als zijn vader al diverse titels op zijn naam geschreven. In 2020 hoopt Gradus Kraus Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Japan.

Zijn vader Albert Kraus werd wereldberoemd toen die in 2002 in Japan het eerste prestigieuze K-1 MAX toernooi wist te winnen. Albert Kraus bouwde daarna een imposante carrière op en is nog steeds razend populair in Azië.

Gradus. “Mijn vader won in Tokyo zijn eerste K-1 toernooi en wat zou het mooi zijn als ik daar uit mag komen tijdens het grootste toernooi van de wereld. Ik wil de wereldtop halen, daar ga ik volledig voor.”

Een video van zijn titelgevecht is op zijn FACEBOOK pagina te zien








REACTIES