next event
search
Bellator Heavyweight Grand Prix: 'Rampage' vs. SonnenBron foto: Bellator MMA

Bellator Heavyweight Grand Prix: 'Rampage' vs. Sonnen

Jan 20, 2018 "Rampage" Jackson opent zaterdag tijdens Bellator 192 tegen Chael Sonnen het Bellator Heavyweight World Grand Prix-toernooi.

Bellator 192 vind zaterdagavond plaats vanuit The Forum in Inglewood, Californië, en wordt uitgezonden op het onlangs gelanceerde Paramount Network (voorheen Spike). Dit is ook het begin van de Bellator Heavyweight World Grand Prix, een acht-man zwaargewicht eliminatie toernooi waarvan de winnaar uiteindelijk de nieuwe zwaargewicht kampioen van Bellator zal worden. Deze titel is momenteel vacant.

Tijdens de openingsronde van het toernooi vecht de voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen Quinton "Rampage" Jackson tegen Chael Sonnen. De resterende gevechten zijn verspreid over de komende maanden, met Matt Mitrione vs Roy Nelson in februari, Fedor Emelianenko vs Frank Mir in april en Ryan Bader vs Muhammed Lawal in mei. De halve finales zijn voorlopig gepland voor de zomer en Bellator hoopt in december de toernooi kampioen en nieuwe Bellator MMA zwaargewicht kampioen te kronen.

Hoewel traditionele MMA toernooien in één nacht of in de loop van een paar dagen zijn gehouden is die formule nu onrealistisch. De gezondheid en veiligheid van de atleten staat voorop en meerdere gevechten in een nacht houden is gezien het deelnemersveld niet haalbaar, alle vechters van het toernooi zijn bijna allemaal 35 jaar of ouder. Niettemin heeft Bellator een sterke verzameling namen bij elkaar gekregen om het toernooi interessant te houden.

Sonnen staat vooral bekend om zijn “trashtalk” en UFC-titelgevechten tegen Anderson Silva. Hij neemt echter een groot risico door deel te nemen aan het toernooi omdat hij fysiek overtroffen wordt door zijn tegenstander, “Rampage” Jackson, evenals alle anderen in het veld. Sonnen vecht maar liefst twee gewichtsklassen boven zijn natuurlijke gewichtsklasse om mee te doen aan de Heavyweight World Grand Prix.

Bekijk hieronder de promo van de Bellator Heavyweight Grand Prix



REACTIES