next event
search
UFC 223: Rose Namajunas vs. Joanna Jedrzejczyk 2Bron foto: Ultimate Fighting Chamionship

UFC 223: Rose Namajunas vs. Joanna Jedrzejczyk 2

Jan 20, 2018 De UFC heeft gisteren tijdens een speciale persconferentie voor UFC 223 bekend gemaakt dat de nieuwe UFC kampioen Rose Namajunas haar titel zal verdedigen.

Namajunas gaat voor de eerste keer haar strawweight titel verdedigen, ze zal het op 7 april tijdens UFC 223 opnemen tegen voormalig UFC kampioen kampioen Joanna Jedrzejczyk.



Namajunas won in november tijdens UFC 217 via een knockout in de eerste ronde de titel van Joanna Jedrzejczyk, dit was een van de grootste upsets van 2017. Het was de keer dat de Poolse vechtster verloor, Jedrzejczyk had tot aan het gevecht met Namajunas maar liefs 14 gevechten op rij gewonnen had.

De 25-jarige 'Thug Rose' heeft nu vijf van haar zes Octagon optredens gewonnen, ze won op weg naar de titel van Tecia Torres, Michelle Waterson, Angela Hill en Paige VanZant. Haar enige verlies partij was tegen Karolina Kowalkiewicz.

Jedrzejczyk (14-1) leed ondertussen de eerste nederlaag van haar imposante carrière, de 30-jarige voormalig kampioen was één overwinning verwijderd van het record van Ronda Rousey. Haar titelreeks begon met een indrukwekkende knockout tegen Carla Esparza en uiteindelijk zou ze haar titel vijf keer met succes verdedigen. Ze won van Jessica Penne, Valerie Letourneau, Claudia Gadelha, Karolina Kowalkiewicz en Jessica Andrade.

UFC 223 vindt plaats in het Barclays Center in Brooklyn, New York. De hoofdpartij van UFC 223 is de lichtgewicht confrontatie tussen interim-kampioen Tony Ferguson en de ongeslagen uitdager Khabib Nurmagomedov.

Bekijk hieronder de highlights van het eerste gevecht tussen Namajunas en Jedrzejczyk



REACTIES