next event
search
World Boxing Super Series: Nieky Holzken vervangt Juergen BraehmerBron foto: World boxing news

World Boxing Super Series: Nieky Holzken vervangt Juergen Braehmer

Feb 20, 2018 Zaterdag 24 februari vind in de Arena Nürnberger Versicherung in Duitsland de tweede halve finale plaats van de World Boxing Super Series.

Juergen Braehmer (49-3, 35 KO’s) heeft zich vanwege een griep teruggetrokken uit de halve finale van zaterdag tegen Callum Smith (23-0, 17KOs).

”Ik heb al sinds zondag last van de griep. Het is voor mij niet mogelijk de ring in te gaan en ik wil mijn excuses maken naar de fans. Ik was goed voorbereid en ik keek uit naar het gevecht tegen Callum.” Aldus Braehmer op de website van World Boxing Super Series.

Inmiddels heeft de organisatie bekend gemaakt dat de 34-jarige Nieky Holzken (13-0, 10 KO’s) Braehmer gaat vervangen.

"Gelukkig zijn we voorbereid op zulke tegenvallers en zal het toernooi verder gaan met onze reserve vechter Nieky Holzken. Hij zal het nu in de halve finale opnemen tegen Callum Smith."

Holzken stond al op de matchmaking van het evenement, hij zou het oorspronkelijk op de undercard opnemen tegen Dmitry Chundinov.

Bijna alle bokswedstrijden van Holzken hebben plaatsgevonden in zijn eigen sportschool in Helmond, Nederland. Hij heeft echter nog nooit tegen iemand gevochten van het niveau van Smith maar is er naar eigen zeggen klaar voor:

"Ik heb op deze kans gewacht," zei Holzken. "Ik wist dat ik een reserve vechter was en ik stond al op de matchmaking dus ik ben in goede vorm en ben voorbereid op zaterdag. Ik heb Callum vele malen zien vechten. Ik volg iedereen in mijn gewichtsklasse. Hij is een goede, solide vechter. We zijn allebei grote body-punchers, dit gaat een uitstekend gevecht worden.”

"Callum, je kunt maar beter klaar zijn want dat ben ik ook en ik kom je verslaan!"

Nieky ”The Natural" Holzken is een zeer gerespecteerde kickbokser en heeft zich de laatste jaren ook op het professioneel boksen gericht. Holzken is de voormalig weltergewicht kampioen van Glory, tweevoudig Europees Muay Thai kampioen en in 2006 was Holzken de K-1 MAX Scandinavia toernooi kampioen.






REACTIES