next event
search
Stille tocht Ramon Dekkers door BredaBron foto: Mixfight / Bas Uterwijk

Stille tocht Ramon Dekkers door Breda

Mar 1, 2018 Familie en vrienden hebben dinsdagavond een stille tocht gehouden in de wijk Tuinzigt in Breda om de dood van Ramon Dekkers te herdenken. De kickbokslegende overleed op die dag precies vijf jaar geleden.

Dochter Quinty Dekkers plaatste een oproep op Facebook om een stille tocht ter herdenking van Dekkers te lopen, tientallen belangstellenden hebben meegelopen.

De deelnemers verzamelden zich bij Hemmers Gym aan de Industriekade, de sportschool van stiefvader en trainer Cor(nelius) Hemmers. Rond 19.00 uur vertrok de optocht met fakkels en ballonnen richting Tuinzigt.

Tegen de gevel op de hoek Ahornstraat-Meidoornstraat werd het ontwerp voor de geplande mural geprojecteerd. Bij een met gedenkkaarsjes gevormd hart werden rode rozen neergelegd.

Medio april wordt de muurschildering uiteindelijk gerealiseerd. De tocht werd afgesloten in buurtcentrum De Nieuwe Meidoorn.

Na een kort dankwoordje van Cor Hemmers aan het adres van de aanwezigen en in het bijzonder de wethouder (Van Lunteren), burgemeester Depla en organisatoren Ciska Jansen en Ivonne Peeters, werd een compilatie fragmenten vertoond van de belangrijkste partijen van Ramon Dekkers, bijgenaamd 'The Diamond'.

Bekijk hier een impressie van de tocht gemaakt door Carlo Aben:



REACTIES