next event
search
Verslag WFL MMA 2Bron foto: World Fighting League

Verslag WFL MMA 2

Mar 27, 2018 Zaterdag 24 maart stond er een prachtig MMA only evenement op het programma onder de World Fighting League vlag.

Een uniek concept want de meeste evenementen waar M.M.A. op het programma staat is vaak in combinatie met kickboksen. Voor de echte liefhebbers van M.M.A. was dit dan ook een must have om heen te gaan.Het evenement begon met twee amateur partijen, Sabo Yusifov versloeg Tom van der Hoeven via doctor stoppage in de tweede ronde en Senol Yazici won met arm klem van Brian de Jong.  De rest van de gevechten waren allemaal pro partijen.        

        
Het eerste pro  gevecht ging tussen Tycho Brakel en Mike Laterveer. De toon werd meteen gezet want Laterveer bloedde hevig in de laatste ronde door het goede ellebogenwerk van Brakel. Hoewel Laterveer de wedstrijd knap uitvocht  was het toch Brakel die er met de winst vandoor ging. Een mooie en harde pot om het evenement mee te starten.Het tweede gevecht ging tussen zwaargewichten Stas Romanov en Soufyan Aarab. Een gevecht die pas kantelde toen Aarab Romanov naar de grond kreeg. Aarab wint de wedstrijd op ground and pound want het is de scheidsrechter die een einde maakt aan de partij omdat Romanov zich niet goed verdedigd.Het volgende gevecht tussen Jasper Wiersma en Hasib Fatah is niet veel anders behalve dat Fatah Wiersma naar de grond slaat en het gevecht op de grond wilt beslissen. Tegen het einde van de eerste ronde is het weer de scheids die genoeg heeft gezien. Fatah wint op TKO in de eerste ronde.Dan is het de beurt aan Marciano Lantinga en Daan Duijs, beide heren hebben een judo achtergrond en dat was al snel duidelijk. Lantinga slaat Duijs naar de grond maar duikt er iets te gretig op waar Duijs van profiteert. Duijs zoekt verschillende submissions en weet mooie transities te maken van triangle choke naar een armklem maar het is Lantinga die op miracleuze wijze telkens weet te ontsnappen. Weer staand is het Lantinga die het betere van het spel heeft maar lijkt erg vermoeid. In de tweede ronde komt Duijs goed door met een knie en Lantinga gaat neer. Duijs ruikt bloed en weet de boel af te maken met een harde ground and pound en is er gelukkig een scheidsrechter die er tussen kan springen.

Volgende gevecht is de zeer sterke worstelaar Joey Berkenbosch van Kops gym die het opneemt tegen Yared Tsion. Waar Tsion staand nog mee kan in het gevecht is het duidelijk dat Berkenbosch de superieure worstelaar is. De trainingsmaat van Gegard Mousasi laat dan ook niks heel van Tsion op het moment dat ze naar de grond gaan. Tsion moet tijdens het grondgevecht veel klappen incasseren en het is dan ook Tsion zelf die besluit om af te tikken.

Het laatste gevecht voor de start van het hoofdprogramma ging tussen Dominique Schemmekes en Gregory van Randwijk. Schemmekes kwam meteen om te knokken en ging furieus van start. Onder grote druk gaat Van Randwijk naar de grond en Schemmekes geeft hem geen ruimte om terug in de wedstrijd te komen. Een zware ground and pound en Van Randwijk geeft zich over en tikt af. Indrukwekkende wedstrijd en zijn vriendin, de bekende Anouk kan opgelucht adem halen en trots zijn op haar man.Dan verder met de main event. Saul van de Poll en Agy Sardari maken er een leuk gevecht van. Beide heren komen om te knokken maar Sardari is telkens zijn tegenstander te slim af. Sardari gaat voor de takedown en wisselt verschillende posities af maar blijft wel scoren met stoten. Van de Poll komt los maar ook in het staande gedeelte weet Sardari de meest stoten te ontwijken. In de laatste rond is het genoeg geweest en gaat Sardari op zoek naar de submission. Deze krijgt hij ook wanneer hij zijn rug weet te pakken. Hij gaat voor de rear-naked-choke en Van de Poll tikt af. Leuke wedstrijd

Het volgende gevecht is vooral een wedstrijd die extra beladen is. Beide heren hebben samen getraind in Amersfoort en vochten ruim 10 jaar geleden hun eerste prof partijen. Echt mannen van het eerste uur. Oktay heeft nog een klassieker gevochten in Ahoy bij 2h2h en de grote Gentlemen Fight Night show tegen Brian Lo-An-Njoe. Kuku heeft veel bekendheid gekregen om zijn stijl van vechten en zijn walkouts zijn legendarisch. Een belangrijke wedstrijd voor mensen uit Amersfoort, de stad waar ook de gebroeders Overeem en Joop Kasteel vandaan komen. Het gevecht was meteen al boeiend. Kuku kwam een aantal keer staand goed door maar Oktay is taai. In de tweede ronde besluit Oktay slimmer te gaan vechten en brengt het gevecht slim naar de grond. Kuku heeft moeite om er onder uit te komen en Oktay weet dat hij zijn strategie goed werkt en de derde ronde is niet anders als de tweede. Alleen in de laatste minuut weet Kuku het gevecht weer staand te krijgen en dit keer komt hij gevaarlijk goed door, alleen Oktay is vastberaden om de wedstrijd uit te vechten. De jury beslist terecht de wedstrijd in het voordeel van Oktay.In de twee volgende wedstrijden werd er gestreden in het -70kg lightweight toernooi. De winnaars van de twee gevechten zullen elkaar treffen voor de WFL -70kg titel. Het eerste gevecht ging tussen Samir Noory en Sully ‘Bull’ Abdeselam.  Sully the Bull liet er geen gras over groeien en besliste het gevecht vrij snel toen het gevecht naar de grond werd gebracht. Met een mooie beenklem, de heel hook verzekerde hij zichzelf voor een plek in de finale.De andere finalist moest komen uit de partij Brian Lo-A-Njoe en Pieter Buist. Lo-A-Njoe kan je wel een veteraan noemen. Hij vocht zijn eerste prof partij 20 jaar geleden terwijl Buist 6 jaar geleden voor het eerst in ring stond als prof. Het werd een eenzijdig gevecht waarbij duidelijk was dat Buist de betere van de twee zou zijn. Zijn jeugdigheid en de wil om te winnen was al snel zichtbaar en wist de partij op een prachtige wijze te beslissen in de tweede ronde door een barrage van stoten. Lo-A-Njoe gaat neer en de scheidsrechter stopt de wedstrijd. De finale op 12 mei zal dus gaan tussen Sully “Bull” Abdeslam en Pieter Buist, een prachtige affiche.

Dan naar de co-main event, een wedstrijd tussen Nederlandse beste featherweights; Anthony Engelen en Duane van Helvoirt. Voor de wedstrijd was al duidelijk dat Van Helvoirt de wedstrijd het liefst op de grond heeft en dat was na een minuut al het geval. Van Helvoirt liet zien de superieure grondvechter te zijn en het duurde niet lang voor dat hij zijn positie had verbeterd naar full mount. Engelen draaide nog wel naar zijn rug maar dat is voor iemand als Van Helvoirt een koud kunstje om de rear-naked choke aan te zetten. Engelen kan nog net aftikken en Van Helvoirt wint vrij eenvoudig in de eerste ronde.

De main event was een zwaargewicht partij tussen Nills van Noord en Dion Staring. Van Noord begint goed aan de wedstrijd en krijgt vroeg de takedown. Niet veel later wordt duidelijk dat Staring last heeft van zijn knie en heeft daar zichtbaar last van. Staring vecht het gevecht wel knap uit maar het is natuurlijk Van Noord die de beslissing krijgt.

WFL kan terug kijken op een zeer geslaagd M.M.A. evenement en het blijft bijzonder om een kooi te zien ipv een ring. M.M.A. is weer terug van weg geweest en wij hopen dat we vaker M.M.A. only evenementen te zien gaan krijgen.

Tekst Fabrice Deters / Foto's Chris van der Meijde

Bekijk alle foto's in onderstaand album:
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk