next event
search
Bellator Heavyweight Grand Prix: Fedor vs MirBron foto: Bellator

Bellator Heavyweight Grand Prix: Fedor vs Mir

Mar 27, 2018 Op 28 april vechten MMA ​​veteranen Fedor Emelianenko en Frank Mir tijdens Bellator 198 tegen elkaar voor een plek in de halve finale van de Bellator Heavyweight Grand Prix.

Voormalig UFC kampioen Frank Mir zal tijdens dit evenement zijn debuut voor Bellator maken en zal voor het eerst in twee jaar weer vechten. Zijn tegenstander, voormalig Pride FC legende Fedor Emelianenko, maakte vorig jaar zijn debuut bij Bellator en verloor toen na een winnende reeks van vijf gevechten in de Madison Square Garden in New York in de eerste ronde op knockout van Matt Mitrione.

Mir begon zijn UFC carrière in november 2001 toen hij tijdens UFC 34 via een submission won van Robert Traven. Mir vocht uiteindelijk 27 keer voor de UFC en won in 2004 de UFC zwaargewicht titel tegen Tim Sylvia. Mir vocht in maart 2016 voor het laatst, toen verloor hij tijdens UFC Fight Night: Hunt vs Mir op knockout van Mark Hunt.

Fedor werd jarenlang beschouwd als de beste zwaargewicht in de wereld en heeft indrukwekkende overwinningen op onder andere Ricardo Arona, Antonio Rodrigo Nogueira, Mark Hunt, Mirko Filipovic, Andrei Arlovski en Tim Sylvia op zijn naam staan.

In 2009 tekende Fedor een contract bij Strikeforce en debuteerde hij met een overwinning tegen Brett Rogers. Daarna incasseerde Fedor na 28 overwinningen op rij een verrassende nederlaag tegen Fabricio Werdum. Fedor verloor daarna ook nog van Antonio “Bigfoot” Silva en Dan Henderson.

Bellator Heavyweight Grand Prix

Hoewel traditionele MMA toernooien in één avond of in de loop van een paar dagen zijn gehouden is die formule nu onrealistisch. De gezondheid en veiligheid van de atleten staat voorop en meerdere gevechten in een avond houden is gezien het deelnemersveld niet haalbaar, alle vechters van het toernooi zijn bijna allemaal 35 jaar of ouder. Niettemin heeft Bellator een sterke verzameling namen bij elkaar gekregen om het toernooi interessant te houden.

Matt Mitrione en Chael Sonnen hebben zich inmiddels verzekerd van een plek in de halve finale van de Bellator Heavyweight Grand Prix


Bekik hieronder hightlight video's van Fedor Emelianenko en Frank Mir, wie gaat dit gevecht winnen?




REACTIES