next event
search
Aldo wil titelgevecht voordat UFC-contract aflooptBron foto: MMA Junkie

Aldo wil titelgevecht voordat UFC-contract afloopt

Jul 30, 2018 Jose Aldo won afgelopen weekend tijdens UFC on Fox 30 via een TKO in de eerste ronde van Jeremy Stephens.

Het was een enorme overwinning voor de voormalig UFC-vedergewicht kampioen die zijn laatste twee partijen verloor van de huidige titelhouder Max Holloway. Veel vechtsport fans dachten dat Aldo op zijn retour was maar de 31-jarige Braziliaan bewees dat hij nog steeds een vechter van wereldklasse is. Aldo heeft nog drie gevechten op zijn huidige UFC-contract en hoopt door zijn TKO overwinning op Stephens weer kans te maken op een titelgevecht, Aldo gelooft dat hij het nog steeds in zich heeft om weer UFC kampioen te worden.

"Ik denk dat mijn gevecht goed genoeg was om de matchmakers te laten zien dat ik hier thuishoor. Ik ben een van de top vechters in deze divisie en ik ben er klaar voor om nog een keer voor de titel te vechten."

Aldo verloor in 2015 zijn titel aan Conor McGregor, daarna wist hij Frankie Edgar te verslaan om vervolgens twee keer te verliezen van Max Holloway. Afgelopen weekend was Aldo’s eerste gevecht in de UFC die niet om een titel ging.

Nu Holloway geblesseerd is en Edgar al gepland staat om later dit jaar tegen 'Korean Zombie' te vechten zal de UFC misschien wel voor een confrontatie tussen Aldo en #1 Brian Ortega gaan. Als ze ervoor kiezen om Ortega te sparen voor de terugkeer van Holloway dan kan een rematch tegen Cub Swanson een optie zijn. Swanson moet dan volgend weekend tijdens UFC 227 wel van Renato Moicano winnen.



REACTIES