next event
search
Anthony Joshua geeft toe dat hij voorbij Alexander Povetkin kijkt en naar potentieel Deontay Wilder gevechtBron foto: SkySports

Anthony Joshua geeft toe dat hij voorbij Alexander Povetkin kijkt en naar potentieel Deontay Wilder gevecht

Jul 30, 2018 Anthony Joshua geeft toe dat hij voorbij aanstaande tegenstander Alexander Povetkin kijkt met de ogen gericht op een groot mega-gevecht tegen Deontay Wilder, waarbij hij beweert dat hij "erg geïrriteerd" zou zijn als een deal niet door zal gaan.


Joshua wil dat Wilder de aanbieding van $15 miljoen accepteert om tegenover hem te staan en de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht te beslissen voor een publiek van 100.000 in het Wembley Stadion op 13 april.

De strijd kon tot $100 miljoen opleveren en zou de eerste keer zijn dat alle vier de zwaargewicht-titels van de wereld op het spel stonden. Joshua hoopt dat de overwinning op Povetkin op 22 september leidt tot een nog grotere "clash" met Wilder ondanks de gesprekken die stagneren met de WBC-kampioen.

"Ik en Wilder zijn het beste gevecht in de divisie op dit moment, niet ik en Povetkin," zei Joshua. "De deal om tegen Wilder te vechten ligt nog steeds op tafel, als het zou worden afgeschreven zou ik erg geïrriteerd zijn."
"We waren er al mee bezig voordat ik Carlos Takam versloeg, daarna heb ik Joseph Parker verslagen en het is nog steeds niet gebeurd ... en nu is het Povetkin. Maar ik wil de grote, ik kijk nu voorbij Povetkin, ik wil de grote kanonnen, ik zal door Povetkin lopen en voor Wilder de datum en de locatie is hier."
"De afgelopen zeven maanden heb ik ontdekt wat hij wil in een contract, wat hij niet wil in een contract."
"Uiteindelijk als we de financiën terzijde schuiven, als je denkt dat je beter bent dan ik en je hebt de kans om het hier in het VK te bewijzen, het gaat niet alleen om het VK, maar om mondiaal. Waarom zou je niet met me vechten als je denkt dat je me kunt verslaan?"

Wilder heeft beweerd dat hij een 50-50 split wil, maar Joshua heeft hem en zijn Engelse rivaal Tyson Fury verteld dat ze een kleinere korting moeten accepteren als ze tegen hem willen vechten voor hun grootste carrière "pay-day".

"Ik zal tegen iedereen zeggen, Fury ook, als je denkt dat je me kunt verslaan, als ik niet in de machtspositie zat, zou ik met minder akkoord gaan voor gevechten," zei Joshua.

"Toen ik Charles Martin vocht voor de IBF-titel in 2016, nam ik een enorme verlaging van de betaling omdat ik bereid was mezelf te steunen. Dus je moet het spel een beetje spelen. Versla me, versla me in een rematch en je bent klaar om de koning van de zwaargewicht divisie te worden."

"Als je het gelooft, teken dan het contract en vecht tegen mij."
REACTIES